Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018

Παύλος Πολάκης: ΕΚΕΠΥ και ΚΕΕΛΠΝΟ φροντίζουν για την ψυχολογική υποστήριξη των πυρόπληκτων

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Όπως μας ενημέρωσαν από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, "σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει το υπουργείο Υγείας για την υποστήριξη των πολιτών στις πυρόπληκτες περιοχές. Με την συγκατάθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και υπό τον συντονισμό του υποδιοικητή του ΕΚΕΠΥ, Η. Πετρόπουλου, κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ και των Γιατρών χωρίς Σύνορα, προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες από την πυρκαγιά".

Και συνεχίζουν:

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συμμετέχει με 2 ψυχολόγους εξειδικευμένους στην διαχείριση πένθους και απώλειας στο κέντρο υγείας Ραφήνας όπου απευθύνονται οι πολίτες. Έως τώρα παρακολουθούν περίπου 30 περιστατικά και συνεχίζουν καθημερινά.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα με το πρόγραμμα Πόρτα-Πόρτα επισκέπτονται τους πυρόπληκτους στα σπίτια τους, γεγονός πολύ σημαντικό αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών δεν επιθυμεί να μετακινηθεί. Το κλιμάκιο που αποτελείται από γιατρό, νοσηλευτή και ψυχολόγο, έχει δει έως την Κυριακή 29-7-2018 73 άτομα που έχρηζαν ιατρικής (49 άτομα) ή ψυχολογικής (24 άτομα) βοήθειας, ενώ πληροφορίες και οδηγίες παρασχέθηκαν σε άλλα 75. Συνολικά το κλιμάκιο ήρθε σε επαφή στα σπίτια τους με 148 άτομα μέχρι τώρα, ενώ 22 από τα περιστατικά αυτά παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο.

Το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί καθημερινά με συνεχή ενημέρωση από το ΕΚΕΠΥ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου