Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Πυροσβεστική: 25 οι αγνοούμενοι της πυρκαγιάς στο Μάτι


Ολοένα και μεγαλώνει η μαύρη λίστα των θυμάτων στο Μάτι /Φωτογραφία: Εurokinissi

Έξι ημέρες μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου, ανακοινώθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούνται

Athensvoice

Έξι ημέρες μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε νωρίς το βράδυ της Κυριακής τον αριθμό των ανθρώπων που αναζητούνται τότε που η πύρινη λαίλαπα κατέκαψε Νέο Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την επίσημη ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής, σε 25 άτομα ανέρχονται οι αγνοούμενοι από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, εκκρεμεί ακόμη η ταυτοποίηση 28 σορών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί από τους ιατροδικαστές 59 σοροί.

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι 4 ακόμα άτομα που νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων της Αττικής κατέληξαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων νεκρών σε 91. Ωστόσο, με νεά της διευκρινιστική ανακοίνωση, η Πυροσβεστική αναφέρει ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 84, από αυτούς έχουν ταυτοποιηθεί οι 59, που είναι νεκροί. Οι υπόλοιποι 25 παραμένουν ως αγνοούμενοι, δεδομένου ότι συνεχίζεται το μακάβριο έργο της ταυτοποίησης των νεκρών, μεταξύ των οποίων μπορεί να είναι και αυτοί. «Επισήμως, λοιπόν, μέχρι αυτή την ώρα, οι νεκροί είναι οι 59 που ταυτοποιήθηκαν από το DNA, συν τέσσερις που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία (σύνολο 63) και υπολείπονται οι 25 που ακόμα είναι υπό έρευνα» ανέφερε.

Ωστόσο η ενημέρωση εξακολουθεί να είναι ελλιπής. Στην αποψινή ενημέρωση η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δεν έδωσε τα ονόματα των 59 νεκρών που έχουν ταυτοποιηθεί από τις σχετικές έρευνες. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία ή οι φωτογραφίες των αγνοουμένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκέντρωση των στοιχείων για τους αγνοούμενους είχε αναλάβει Πυροσβεστικό Σώμα (στον αριθμό 199) σε αντίθεση με τις έρευνες για τις ταυτοποιήσεις των σορών που γίνονται από τη διεύθυννση εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου