Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Δωρεάν εξετάσεις ελέγχου αναπνευστικής λειτουργίας στους πληγέντες



Με αφορμή την πρόσφατη εθνική τραγωδία που οδήγησε στην απώλεια της ζωής 91 ανθρώπων και έχει βαθύτατα συγκινήσει την παγκόσμια κοινότητα, το ερευνητικό εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος- Office of Public Affairs διαθέτουν από σήμερα την επιστημονική τους υποδομή για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς.

Onmed.gr

Συγκεκριμένα:

Προσφέρεται δωρεάν σπιρομέτρηση ή και ακόμη λεπτομερέστερος λειτουργικός έλεγχος της αναπνοής σε κάθε πυρόπληκτο, που εμφανίζει συμπτωματολογία από το αναπνευστικό σύστημα. Η δυνατότητα σπιρομετρικού ελέγχου και εκτίμησης από ειδικό πνευμονολόγο, παρέχεται με ένα απλό τηλεφώνημα στο 2106470056 χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και χωρίς καμία άλλη διαδικασία. Η εξέταση θα διενεργείται στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου στην οδό Ηπίτου 17 Β στην Πλάκα και το ραντεβού θα γίνεται με απόλυτη προτεραιότητα, πάντοτε όμως μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.

Για αξιολόγηση του επιπέδου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πληγείσες περιοχές τίθεται στην διάθεση των αρμοδίων αρχών ο τεχνολογικός εξοπλισμός και το ανθρώπινο δυναμικό του Εργαστηριου, που παρέχει την δυνατότητα 24 ωρης καταγραφής της συγκέντρωσης μικροσωματιδιακών ρύπων σε σημεία που θα μας υποδειχθούν αρμοδίως.
Συνιστάται η προφυλακτική χρήση στοματορινικής μάσκας σε όσους επισκέπτονται ή εργάζονται στις πληγείσες περιοχές, καθώς και η εισπνοή από την μύτη, η ανατομία της οποίας συμβάλλει στην κατακράτηση ρύπων και στην προστασία του αναπνευστικού συστήματος.

Ο Διευθυντής Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Π. Μπεχράκης, εκφράζει τα συλλυπητήρια όλων των συντελεστών στις οικογένειες των αδικοχαμένων, δηλώνοντας προθυμία να συμβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο στη συνετή και οργανωμένη αντιμετώπιση του όλου προβλήματος, καθώς και στην λήψη κάθε δυνατού μέτρου για την πρόληψη παρόμοιων καταστάσεων που συνοδεύονται από ανυπολόγιστο κοινωνικό κόστος και τόσο δυσμενείς επιπτώσεις στην Δημόσια Υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου