Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

«Μαστίγιο» του ΕΟΦ σε 100 συμπληρώματα διατροφής για παραπλανητική διαφήμιση!

Κυρώσεις σε 100 συμπληρώματα διατροφής για παραπλανητική διαφήμιση επέβαλε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ)

Health Report.gr

Ακόμη και τη συμβολή του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου ζήτησε ο ΕΟΦπροκειμένου να εντοπίσει όλα τα παράνομα συμπληρώματα διατροφής που πωλούν ελπίδα αφού υπόσχονται θεραπεία χωρίς να είναι φάρμακα, όπως τονίζει ο Οργανισμός.

Ο ΕΟΦ μέσα σε διάστημα δύο χρόνων από το 2016 έως το 2018 εντόπισε 100 τέτοιες περιπτώσεις όπου συμπληρώματα διατροφής διαφημίζονταν ως θεραπευτικά σκευάσματα.

Γι αυτό διευκρινίζει ότι: «Μόνο τα εγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόνταπροορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Οποιαδήποτε αναφορά άλλων προϊόντων με τις ως άνω ιδιότητες είναι παράνομη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, καθώς πρόκειται κατ’ουσίαν για προϊόντα που παρουσιάζονται ως φάρμακα, χωρίς άδεια κυκλοφορίας.

Όσον αφορά σε συμπληρώματα διατροφής που αφορούν στην πλειονότητα των παρανόμως προβαλλομένων και διαφημιζομένων προϊόντων, επισημαίνεται ότι είναι απλά διατροφικά προϊόντα, με σκοπό τη συμπλήρωση της συνήθους δίαιτας υγιών καταναλωτών. Η διαφήμιση συμπληρωμάτων διατροφής δεν μπορεί να περιέχει ισχυρισμούς που προσιδιάζουν μόνο σε φάρμακα, ούτε να υπονοείται ότι τα συμπληρώματα μπορούν να υποκαταστήσουν μια ισορροπημένη και ποικίλη δίαιτα ενώ το γεγονός ότι στερούνται θεραπευτικών ιδιοτήτων δεν διασφαλίζει και την απουσία ανεπιθύμητων ενεργειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου