Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Ηλεκτρονική διαδικασία ψηφοφορίας στις εκλογές του ΙΣΘ στις 21 και 22/10/2018


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ
ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

21 & 22/10/2018

Για πρώτη φορά φέτος οι εκλογές του ΙΣΘ θα πραγματοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Όσοι έχουν ήδη δηλώσει ότι επιθυμούν να ψηφίσουν σε συμβατική κάλπη θα μπορούν να ψηφίσουν στα κεντρικά γραφεία του ΙΣΘ, Πλατεία Αριστοτέλους 4. Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν όσοι είναι οικονομικά τακτοποιημένοι μέχρι τις 12/10/2018.

Διευκρινίζεται ότι -για την καλύτερη οργάνωση της διαδικασίας- όλα τα μέλη του ΙΣΘ θα ψηφίσουν με τον τρόπο που έχουν δηλώσει και δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής (από ηλεκτρονική σε συμβατική κάλπη).


Για τον λόγο αυτό, διενεργήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία για την επιβεβαίωση των στοιχείων επικοινωνίας και τη δήλωση του τρόπου ψηφοφορίας από τα μέλη του ΙΣΘ.

Η πλειονότητα (πλέον του 80%) έχει επιλέξει την ηλεκτρονική ψηφοφορία που διασφαλίζει το απόρρητο της ψήφου μέσω τεχνικών κρυπτογράφησης και ανώνυμης μίξης των κρυπτογραφημένων ψηφοδελτίων, ενώ δίνει μεγαλύτερη ευελιξία αφού το μέλος μπορεί να ψηφίσει απομακρυσμένα, από οπουδήποτε, κάνοντας χρήση μόνο του πιστοποιημένου κινητού του τηλεφώνου.

Το σύστημα που χρησιμοποιείται είναι το «Ζευς» έχει εξυπηρετήσει πάνω από 250 ηλεκτρονικές κάλπες και 35.000 ψηφοφόρους για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και άλλους φορείς, ενώ η όλη διαδικασία υποστηρίζεται διαχειριστικά από έμπειρα στελέχη του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά από την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 08;00 έως Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 20:00. Αντίστοιχα η συμβατική κάλπη στα Γραφεία της Πλατείας Αριστοτέλους θα είναι ανοιχτή από τις 08.00πμ έως και τις 8:00 και τις 2 αυτές ημέρες.

Ειδικότερα για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, τα μέλη που έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να ψηφίσουν ηλεκτρονικά, θα λάβουν σχετικό μήνυμα SMS, στο πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου, μέχρι το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 19:00, με αποστολέα “ISTH” που θα περιλαμβάνει το σύνδεσμο (link) της εκλογικής διαδικασίας καθώς και ένα κωδικό ψηφοφορίας.

Είναι σημαντικό ότι το μήνυμα SMS με τον κωδικό ψηφοφορίας δεν το κοινοποιείτε σε τρίτα άτομα.

Στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν παραλάβετε το παραπάνω μήνυμα μπορείτε να επικοινωνείτε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου και τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου και ώρες 08:00-20:00 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση elections-isth@auth.gr ή μέσω τηλέφωνου στο 2310-994000. Στην περίπτωση που σβήσετε κατά λάθος το μήνυμα, επικοινωνώντας με το παραπάνω email/τηλέφωνο υπάρχει δυνατότητα επαναποστολής μετά από επιβεβαίωση των στοιχείων σας, στον δικό σας πιστοποιημένο αριθμού κινητού τηλεφώνου.

Προσοχή! Δεν υπάρχει δυνατότητα αποστολής σε άλλο κινητό τηλέφωνο πέρα από τα επίσημα καταχωρημένα κινητά τηλέφωνα μελών που διαθέτει ο ΙΣΘ.

Τα μέλη μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είτε κάνοντας χρήση του έξυπνου κινητού τηλεφώνου τους είτε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα που αναφέρεται στο SMS μέσω του προσωπικού τους υπολογιστή και ένα απλό φυλλομετρητή (Mozilla Firefox ή Google Chrome). Για τη διευκόλυνση των μελών θα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε διαθέσιμους φορητούς υπολογιστές στα κεντρικά γραφεία του ΙΣΘ Πλ. Αριστοτέλους 4 καθώς και στο παράρτημα Επανωμής 26 και Αδριανουπόλεως.

Η είσοδος στο ηλεκτρονικό παραβάν (ηλεκτρονικό παραπέτασμα) είναι δυνατή με τη χρήση του μοναδικού προσωπικού κωδικού ψηφοφορίας.

Αν κάνετε χρήση του κινητού σας τηλεφώνου, για τη διευκόλυνσή σας μπορείτε να κάνετε αντιγραφή του κωδικού ψηφοφορίας από το SMS.

Κατόπιν, με την εφαρμογή ΖΕΥΣ αρχίζει η ηλεκτρονική ψηφοφορία του ΙΣΘ στις 4 κάλπες ως εξής:

· Διοικητικό Συμβούλιο

· Εκπρόσωποι στη Γ.Σ του Π.Ι.Σ.

· Εξελεγκτική Επιτροπή

· Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Επιλέγεται αρχικά την παράταξη που επιθυμείτε και, κατόπιν σταυροδοτείτε τους υποψήφιους της επιλογής σας. Το σύστημα λαμβάνει υπόψη τα όρια -που από τον νόμο ορίζονται- στον αριθμό των σταυρών που μπορούν να τεθούν.

Αν επιλέξετε παράταξη χωρίς σταυροδοσία, η ψήφος είναι έγκυρη υπέρ της παράταξης.

Αν δεν επιλέξετε καμία παράταξη, τότε υπάρχει δυνατότητα υποβολής λευκής ψήφου.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σας αποστέλλεται στο κινητό σας τηλέφωνο SMSπου επιβεβαιώνει ότι ψηφίσατε.

Κάθε ψηφοφόρος μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέχρι να κλείσουν οι κάλπες επανερχόμενος και επανυποβάλλοντας τις επιλογές του.

Η νέα είσοδος διαγράφει κάθε προηγούμενη και δημιουργεί ένα νέο μήνυμα επιβεβαίωσης ψήφου στο κινητό σας.

Πληροφορίες σχετικά με το σύστημα «Ζευς» και απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση https://zeus.grnet.gr/zeus/faqs/voter/

Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας 

Dr. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος Νίτσας Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου