Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Μπαργιώτας: Καλώς ήρθατε κ. Υπουργέ στο ΠΑΣΟΚ του 2010!



Την αναγνώριση, έστω και αργά, της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από την κυβέρνηση, χαιρετίζει ο Βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Κώστας Μπαργιώτας.

Onmed.gr

Μετά από πρόταση της προέδρου της ΔΗ.ΣΥ συστάθηκε διακομματική επιτροπή για την χάραξη μακροπρόθεσμης πολιτικής για τη φαρμακευτική δαπάνη.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο Yπουργός Yγείας, κ Ξανθός, ανέλυσε τις πολιτικές προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα.

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια ο κ. Μπαργιώτας, καλωσόρισε τον Υπουργό στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του 2010, αφού -όπως επεσήμανε- τόσο σε επίπεδο φιλοσοφίας όσο και σε επίπεδο επιμέρους δράσεων τίποτα καινούριο δεν ειπώθηκε.

«Χαίρομαι που αναγνωρίζετε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αργά έστω, όπως και την ανάγκη της αντιμετώπισης των στρεβλώσεων που δεν δημιούργησε η πολιτική περικοπών, όπως είπατε, αλλά η πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή που εκτόξευσε τη δαπάνη στα 5,2 δις το 2009. Όταν, όμως, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ προσπαθούσαν να εφαρμόσουν αυτά που εσείς σήμερα προαναγγέλλετε ως καινούρια μέτρα, δεν υπήρξε τίποτα, από τις παρεμβάσεις στη διακίνηση μέχρι τις μειώσεις τιμών που να μην καταγγείλατε και καταψηφίσατε. Πόσο καλύτερα θα ήταν αν κουβεντιάζαμε σε συναινετικό κλίμα από το 2015 έστω, αν η κυβέρνηση επιζητούσε το διάλογο αντί να σκορπά λάσπη στον ανεμιστήρα για δήθεν εμπλοκή πολιτικών προσώπων στα σκάνδαλα της Novartis και τις διερευνητικές επιτροπές που κανένα αποτέλεσμα δεν είχαν. Χαιρόμαστε, λοιπόν, που έστω και τώρα συμφωνήσατε στην πρότασή μας για μετριοπάθεια και συζήτηση. Χωρίς χάραξη μακροχρόνιας, σταθερής πολιτικής με διακομματική συμφωνία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Εμείς θα παραμείνουμε συνεπείς στην δέσμευσή μας για μετριοπάθεια και εποικοδομητική συζήτηση. Χαιρετίζουμε την ειλικρινή μέχρι στιγμής συνεισφορά σας κ. Υπουργέ και ελπίζουμε πως θα συνεχίσουμε έτσι. Κάλλιο αργά …» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου