Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες ανεβάζουν το «θερμόμετρο» στο ΕΣΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ

Virus

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην προεκλογική αναδίπλωση του Μαξίμου αναφορικά με την αναπλήρωση των μνημονιακών απωλειών που υφίστανται οι μισθοί και τα επιδόματά τους. Για το θέμα πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) που συνήλθε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΓΣ, οι κυβερνητικές εξαγγελίες «δεν είναι τίποτα άλλο από μία ακόμη καλοστημένη επιχείρηση καλλιέργειας κάλπικων προσδοκιών». Ειδικότερα, εκτιμάται πως:

δεν προβλέπεται κανένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των μισθολογικών απωλειών,
δεν γίνεται λόγος για συγκεκριμένα ποσά, και τέλος
δεν προσδιορίζεται ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι και για ποιο χρονικό διάστημα.

Άλλωστε, συνεχίζει η απόφαση, η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας προβλέπει την άμεση επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα του 2012, από 27/2/18. «Άρα μας χρωστάνε αναδρομικά τουλάχιστον 7 μηνών μετά την απόφαση του ΣτΕ και οφείλουν άμεσα να επαναφέρουν τους μισθούς μας στα επίπεδα του 2012»επισημαίνει η ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Όπως διαπιστώνει περαιτέρω, η όποια δέσμευση για τη χορήγηση αναδρομικών βρίσκεται υπό την αίρεση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Ακόμη, εξαιρεί τους ειδικευόμενους για τους οποίους γίνεται αόριστα λόγος για αύξηση των μισθών τους και δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά στους επικουρικούς γιατρούς.

Το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ εκτιμά, παράλληλα, πως η κυβερνητική εξαγγελία για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων για τη μεταμνημονιακή εποχή δεν είναι παρά ένα «φτηνό προπαγανδιστικό επιχείρημα», αφού για το 2019 θα ισχύσει η αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε 1 αποχώρηση, ενώ διαιωνίζεται το απαράδεκτο καθεστώς των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

«Δε θεωρούμε περασμένα ξεχασμένα όσα μας έκλεψαν τα χρόνια της κρίσης. Δεν παραμυθιαζόμαστε με το αφήγημα της δίκαιης ανάπτυξης. Απαιτούμε άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από όλες τις περικοπές, άμεση καταβολή όλων των αναδρομικών από το 2012 έως σήμερα» καταλήγει η ηγεσία της Ομοσπονδίας και καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να απαντήσουν στην «κοροϊδία της κυβέρνησης με κλιμάκωση των αγώνων».

Στο πλαίσιο αυτό, προκηρύσσει στάση εργασίας για την Αττική και 24ωρη απεργία για την περιφέρεια στις 5 Οκτωβρίου, την ημέρα δηλαδή της συζήτησης στο ΣτΕ της τριτανακοπής, καθώς και συγκέντρωση μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο με στόχο να ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου