Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Μακρόν ρίχνει λεφτά στο σύστημα υγείας της Γαλλίας - Αύξηση 2,5% στις δαπάνες



Περισσότερα χρήματα και περισσότερους γιατρούς υποσχέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για να μειώσει την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας, υπό το βάρος των περιορισμών στον προϋπολογισμο και του κλεισίματος κλινικών.

Οι δαπάνες στον τομέα της Υγείας θα αυξηθούν κατά 2,5% το 2019, υψηλότερα από τον αρχικό στόχο του 2,3% και θα ανέλθουν σε επιπλέον 400 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Reuters.

«Χωρίς τις αλλαγές, το σύστημα των νοσοκομείων θα καταρρεύσει», τόνισε ο Μακρόν σε ομιλία του. «Πρέπει να ξανασκεφτούμε τον τρόπο που οργανώνουμε την Υγεία για τα επόμενα 50 χρόνια». 

Το δημόσιο σύστημα υγείας της Γαλλίας θεωρείται ένα από τα καλύτερα του κόσμου, αλλά η γήρανση του πληθυσμού και οι χρηματοικονομικοί περιορισμοί έχουν δημιουργήσει προβλήματα.

Οι ασθενείς όλο και περισσότερο παραπονιούνται για τον πολύ κόσμο στα έκτακτα ιατρεία, τις αποστάσεις για τις πιο κοντινές κλινικές, ενώ οι νοσοκόμες για την έλλειψη κρεβατιών και προσωπικού.

Η ανακοίνωσή του έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη προγράμματος 8 δισ. ευρώ στη μάχη κατά της φτώχειας στη Γαλλία, όπου περίπου 8,8 εκατ. άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Κέρδος online 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου