Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Σκληρή απάντηση από την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ στην Αριστοτέλους


Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΑΤΡΟΣ

Virus

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ για να απαντήσει στις αναφορές της πολιτικής ηγεσίας περί αναγνώρισης του έργου των νοσοκομειακών γιατρών.

Σύμφωνα με την Αριστοτέλους, αν και το ΣτΕ δεν υποχρεώνει την κυβέρνηση, εντούτοις εκείνη αποφάσισε να εντάξει όλους τους γιατρούς ΕΣΥ στη ρύθμιση για την αποκατάσταση των απωλειών που υπέστησαν οι μισθοί και τα επιδόματά τους μετά το 2012, στο πλαίσιο πάντα των δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

«Τι θέλουν να μας πουν; Ότι μας κάνουν και χάρη;» αναρωτιέται η επικεφαλής της Ομοσπονδίας, Αφροδίτη Ρέτζιου, τονίζοντας πως η απόφαση του ΣτΕ είναι εφαρμοστέα ήδη από τις 28/2/2018. «Γιατί δεν λέει τίποτα γι’ αυτό;»προσθέτει, αφήνοντας υπαινιγμούς για υποκριτική στάση της κυβέρνησης στο θέμα.

Όσο για τα αναδρομικά, η κ. Ρέτζιου ξεκαθαρίζει πως ο κλάδος δεν δέχεται να μπουν οι ανάγκες του στην πρέσα των δημοσιονομικών στόχων Κυβέρνησης-Θεσμών. «Είναι οι ίδιοι στόχοι που επιτρέπουν δαπάνες 4 δισ. ευρώ για τα σφαγεία του ΝΑΤΟ, αλλά όχι 300 εκατομμύρια ευρώ για τους νοσοκομειακούς γιατρούς» σχολιάζει.

Για την επικεφαλής της ΟΕΝΓΕ, εάν το Μαξίμου και η Αριστοτέλους πράγματι αναγνωρίζουν την προσφορά των γιατρών ΕΣΥ, οφείλουν άμεσα να μονιμοποιήσουν άμεσα τους επικουρικούς, να κάνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, να αποκαταστήσουν το ιατρικό μισθολόγιο και να δώσουν τα αναδρομικά.

«Η ανάπτυξη που υπηρετούν θέλει νοσοκομεία – επιχειρήσεις με έσοδα από τους ασθενείς και όλο και μεγαλύτερη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για να εξοικονομούν «ζεστό» κρατικό χρήμα για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, με γιατρούς με πετσοκομμένα δικαιώματα. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Με τους αγώνες μας και με κριτήριο τις ανάγκες μας θα επιβάλουμε το δίκιο μας» καταλήγει η κ. Ρέτζιου.

Το θέμα θα συζητηθεί αύριο Πέμπτη 20/9 στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ, το οποίο και θα καθορίσει τη στάση του κλάδου απέναντι στις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου