Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Αγωγές γιατρών του ΠΕΔΥ κατά υπ.Υγείας για τον «οικογενειακό γιατρό»! Σε 48ωρη απεργία ο κλάδος

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Αγωγές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας αναμένεται να καταθέσουν γιατροί των Κέντρων Υγείας και του ΠΕΔΥ ενώ ο κλάδος προχωρά σε 48ωρη απεργία

Χωρίς γιατρούς αναμένεται να μείνουν τα Κέντρα Υγείας αλλά και οι Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις 4 και 5 Οκτωβρίου, καθώς το ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας και του ΠΕΔΥ (Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ -ΠΕΔΥ ΑΤΤΙΚΗΣ) θα προχωρήσει σε 48ωρη απεργία.

Μάλιστα την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου ο κλάδος θα κάνει στάση εργασίας σε όλη την Αττική, προκειμένου να γίνουν Συνελεύσεις στα υποκαταστήματα και να οργανωθεί η 48ωρη απεργία που θα γίνει 4 και 5 Οκτωβρίου. Διαβάστε ΕΔΩ τι συζήτησαν οι γιατροί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση: «Γιατροί ΠΕΔΥ και Κέντρων Υγείας: Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση για οικογενειακούς γιατρούς, ωράριο και παραπομπές!»

Ο κλάδος εκφράζει την έντονη αντίδραση του στην αλλαγή των εργασιακών συνθηκών που προωθεί το υπουργείο Υγείας, αφού τους αναγκάζει να αλλάξουν ωράριο, να εργάζονται με το σύστημα των παραπομπών, ενώ τους υποχρεώνει να γίνουν και οικογενειακοί γιατροί.
Αγωγές κατά υπ.Υγείας

Πάντως όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr ο κλάδος προτίθεται να στραφεί κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με αγωγές, καθώς τους υποχρεώνει να γίνουν -με το έτσι θέλω- οικογενειακοί γιατροί προκειμένου να καλύψει τα κενά στις ΤΟΜΥ.

Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ήδη έχουν ετοιμασθεί οι πρώτες 70 αγωγές από γιατρούς οι οποίες και θα κατατεθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κλάδος θα επεκτείνει τις απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και τις αγωγές σε όλη τη χώρα αφού το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Ομοσπονδία των γιατρών για να συντονίσει τις επόμενες κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου