Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

«Εκ παραδρομής» πώληση δημόσιων… νοσοκομείων


Αποτέλεσμα εικόνας για for sale

Συντάκτης: Virus

Τα μάτια τους (και τα χέρια τους) «τρίβουν» οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), για το νέο «λαυράκι» που αλίευσαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις ακινήτων του Δημοσίου.

Όπως διαπιστώθηκε, μετά τους αρχαιολογικούς χώρους η κυβέρνηση παραχωρεί στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ΑΕ και δημόσια… νοσοκομεία! Ειδικότερα, το 6.152 ακίνητο από τα 10.119 συνολικά που παραχωρήθηκαν (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2317 19 Ιουνίου 2018) είναι το Δημόσιο Νοσοκομείο «Γεννηματάς Θεσσαλονίκης» (ΚΑΕΚ 90442650001-0-0).

«Να χαιρόμαστε μία αριστερή κυβέρνηση που ξεπουλάει τα πάντα. Νοσοκομεία που είναι ο πυρήνας του κοινωνικού κράτους, αρχαιολογικούς χώρους. Ότι βρει μπροστά της. Σημασία έχουν τα υπερπλεονάσματα και η καρέκλα της εξουσίας. Ντροπή»σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Το γεγονός επιβεβαιώνουν στελέχη της Αριστοτέλους. Όπως ισχυρίζονται, όμως, πρόκειται για… «γκάφα».

«Τα ΝΠΔΔ δεν μπορούν μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιώργος Κίρκος. Στο ίδιο μήκος κύματος και η εξήγηση που δίνει στενός συνεργάτης το Παύλου Πολάκη με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:


Στο μεταξύ, επίσημη ανακοίνωση διάψευσης από το Γραφείο Τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας δεν έχει εκδοθεί, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γραφόταν το παρόν.

Πάντως για τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», Πέτρο Κετικίδη, δεν τίθεται ζήτημα «γκάφας» αλλά σκοπιμότητας.

«Αν διαβάσετε την παράγραφο ζ’ του ΦΕΚ αναφέρεται ότι η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ υπέβαλε στον υπουργό Οικονομικών γραπτό αίτημα στις 14 Ιουνίου 2018 με εισήγηση του εντεταλμένου συμβούλου της. Φαίνεται ότι από κάποιον ζητήθηκε να μπει στη λίστα, το θέλουν, κάποιος ενδιαφέρεται» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Άλλωστε, υποστήριξε ο συνδικαλιστής, από τα 22.601 τμ δομημένης επιφάνειας μόνο τα 12.600-12.800 ανήκουν στο Γεννηματάς. «Τόση είναι η δομημένη επιφάνεια του νοσοκομείου» διευκρίνησε, κάνοντας λόγο για οικόπεδο-«φιλέτο».

Ο κ. Κετικίδης κατήγγειλε, επιπλέον, ότι στο ίδσιο ΦΕΚ βρίσκεται και το πρώην Νοσοκομείο Άρτας, που σήμερα πια λειτουργεί ως ΤοΜΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου