Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Β. Οικονόμου: Τρία χρόνια χαμένα στη φαρμακευτική πολιτική«Δεν είναι αναπτυξιακή πολιτική το να δημιουργούνται πλεονάσματα στην πλάτη των πολιτών και του ΕΟΠΥΥ»Ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «απουσιάζει από τον λόγο της ο ρόλος της Υγείας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας». «Στην τοποθέτηση της κυβέρνησης λείπει η διάσταση της επιχειρηματικότητας στην Υγεία» παρατήρησε, για να προσθέσει πως «δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη χωρίς την ελληνική βιομηχανία φαρμάκου».

«Η Υγεία μπορεί να συμμετέχει σημαντικά στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας» ανέφερε ο αρμόδιος τομεάρχης Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου κατά την ομιλία του στο 2ο Συνέδριο της «Ναυτεμπορικής».

Ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «απουσιάζει από τον λόγο της ο ρόλος της Υγείας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας». «Στην τοποθέτηση της κυβέρνησης λείπει η διάσταση της επιχειρηματικότητας στην Υγεία» παρατήρησε, για να προσθέσει πως «δεν μπορεί να υπάρχει ανάπτυξη χωρίς την ελληνική βιομηχανία φαρμάκου».

Mεταξύ άλλων o κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι «τελευταία στην Ευρώπη» στις κλινικές μελέτες και ότι «στον ιατρικό τουρισμό διαπιστώνουμε ότι οι συζητήσεις είναι απλά συζητήσεις για να περνά η ώρα».

«Οι ενδιαφερόμενοι να επενδύσουν ασφυκτιούν. Βλέπουν ότι μόνο το κράτος διαχειρίζεται την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Στη φαρμακευτική πολιτική έχουμε τρία-τέσσερα χρόνια χαμένα» είπε.

Επισήμανε παράλληλα την ανάγκη «να δώσουμε φτερά στο άλογο της ανάπτυξης». «Δεν είναι αναπτυξιακή πολιτική το να δημιουργούνται πλεονάσματα στην πλάτη των πολιτών και του ΕΟΠΥΥ.Ειδικά το 1,5 δισ. που εισέφερε ο ΕΟΠΥΥ είναι τεχνητό. Υπάρχουν πολίτες που έχουν ανάγκες» ανέφερε.

Προανήγγειλε τέλος ότι τον Νοέμβριο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Υγεία, με προτεραιότητα στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και με πυρήνα τη σύμπραξη του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου