Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Το υπουργείο ζητά μποναμά από τις κλινικές για τους ασθενείς

H πρόταση έγινε από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας στον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών κ. Γ. Σαραφιανό.


To 70% των κλινών που διαθέτουν οι ιδιωτικές κλινικές, να δίνεται δωρεάν στους ασθενείς που επιθυμούν αναβάθμιση θέσης, δηλαδή όταν ενώ δικαιούνται κανονικά Γ Θέση θέλουν να μεταβούν σε Β ή σε Α Θέση. Σύμφωνα με την πρόταση, η όποια οικονομική διαφορά να μην πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ακολουθείται. 

Δεν είναι αστείο, αλλά γεγονός και αποτελεί πρόταση που έγινε από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας στον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών κ. Γ. Σαραφιανό. Ο τελευταίος, με αφορμή και την εφαρμογή του νέου ΕΚΠΥ είχε πρόσφατα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Μπερσίμη, ενώ στην συνάντηση παρευρισκόταν και ο οικονομικός διευθυντής του ΕΟΠΥΥ κ. Μπαρούς. 

Όπως μάθαμε, η συγκεκριμένη πρόταση απορρίφθηκε, με το αιτιολογικό ότι δεν μπορεί η ΠΕΙΚ να υποχρεώσει τον κάθε επιχειρηματία να αποδεχθεί, ιδίως με τα τρέχοντα οικονομικά δεδομένα και όταν η διαφορά που θα προκύπτει να είναι από 30 ευρώ την ημέρα και να φθάνει μέχρι και 500 ευρώ. Σημειώνεται ότι στην τιμή περιλαμβάνεται το σύνολο της νοσοκομειακής φροντίδας, δηλαδή, η κλίνη, το φαγητό και η νοσοκόμα. 

Η αντιπρόταση από την πλευρά της ΠΕΙΚ είναι οι κλινικές να δώσουν το 30% των κλινών τους δωρεάν όταν πρόκειται για αναβάθμιση θέσης, με την προϋπόθεση ότι το υπουργείο θα εξασφαλίσει την πληρότητά τους. 

Πηγές αναφέρουν ότι το Υπουργείο έχει κάνει την ίδια πρόταση και στον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών και αναμένεται και η δική τους αντιπρόταση. 

Το θέμα της κοινωνικής προσφοράς εκτιμάται ότι θα ξανασυζητηθεί στο πλαίσιο της νέας συνάντησης που έχει ζητηθεί από την πλευρά της ΠΕΙΚ, για την υπογραφή νέας σύμβασης συνεργασίας μετά και την εφαρμογή του νέου ΕΚΠΥ, στο οποίο θα πρέπει να προσαρμοστεί και η νέα συνεργασία. 

Πληροφορίες λένε ότι μία πρόταση από την πλευρά του Υπουργείου για την ύπαρξη δύο συμβάσεων το 2019, μία για τις μεγάλες κλινικές-ομίλους και μία για τις μεσαίες μικρές δυνάμεις της δευτεροβάθμιας περίθαλψης του ιδιωτικού τομέα, απορρίφθηκε, με το αιτιολογικό ότι τέτοιου είδους χειρισμοί αποβαίνουν σε κακό, εντείνοντας τα φαινόμενα του αθέμιτου ανταγωνισμού. Αρά, η πρόταση που έχει γίνει από την πλευρά των επιχειρηματιών είναι μία σύμβαση κοινή για όλους τους παίκτες της αγοράς. Και για τα δύο θέματα, δηλαδή και για την πρόταση για την δωρεάν αναβάθμιση θέσης και τη σύμβαση, εκτιμάται ότι θα ξέρουμε την τύχη τους πριν από τα τέλη του έτους.

4 σχόλια:

  1. Αχαχαχαααχαχαχαχαχαχαααχαχαχαχαχχαχαχ......ειδατε πως αγαπανε τον λαο οι Ξανθοκηφηνες και οι Βαρδαρομπες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απορω γιατι δεν κανουν προταση και στην αλυσιδα ξενοδοχειων Χιλτον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τακης ο λαικος αγωνισταρας: αλητες καπιταλιστες κλινικαρχες! Στην Ρουμανια στα χρονια του πολυαγαπημενου μου Νικολαε , μαυρο το......φιδι που θα σας ετρωγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή