Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Επιστολές του ΙΣΑ προς τον Υπουργό Υγείας, ΕΦΚΑ, ΕΟΠΥΥ και ΕΟΔΥ για επίκαιρα θέματα που αφορούν τον ιατρικό κόσμο


Δημοσιεύθηκε 09 Ιουνίου 2020

Απευθυνόμενος ο ΙΣΑ στον Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικκίλια και τον ΕΟΔΥ ζητά την θέση του Υπουργείου και του ΕΟΔΥ αναφορικά με την χρήση των συσκευών υπεριώδους ακτινοβολίας κατά του κορωνοϊού. Για την επιστολή πατήστε εδώ.

Προς τον διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Χ. Χάλαρη θέτει το θέμα της άμεσης αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Ε.Φ.Κ.Α. προς τους παρόχους υγείας (φυσικά και νομικά πρόσωπα). Για την επιστολή πατήστε εδώ.

Τέλος σε συνέχεια της από 3/6/2020 επιστολής του ΙΣΑ προς τον ΕΟΠΥΥ (με αριθμό πρωτ. ΙΣΑ 13353), με την οποία διαμαρτυρήθηκε για την αποστολή των αναλύσεων συνταγογράφησης, για το μήνα Φεβρουάριο, υποβάλλει εκ νέου το πάγιο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που αφορά στη σύσταση ειδικής επιτροπής, πριν την επιβολή ποινών στα μέλη μας.

Για το λόγο προτείνει τη σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή του κατά τόπου αρμόδιου Ιατρικού Συλλόγου, των επιστημονικών ενώσεων και του ΕΟΠΥΥ, η οποία θα διερευνά σε βάθος τις υποθέσεις όλων των παραβιάσεων στη συνταγογράφηση, πριν επιβληθούν οι κυρώσεις αυτές. Άλλωστε αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει όλους μας, είναι πρωτίστως η διατήρηση σε υψηλό επίπεδο της επαγγελματικής συμπεριφοράς του ιατρού και η προαγωγή του κύρους του και της αξιοπιστίας του, έναντι των ασφαλισμένων σας. Για την επιστολή πατήστε εδώ

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου