Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Νέα αγωνία στην Αριστοτέλους για τον προαναγγελθέντα ανασχηματισμό



Κι άλλες ημέρες αγωνίας φαίνεται ότι θα αναγκαστούν να περάσουν οι ένοικοι του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, μετά και τις νέες δηλώσεις Γεραπετρίτη πως θα πρέπει να είμαστε αλέρτ μετά την 1η Ιουλίου για διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση.

Υπουργείο Υγείας (ΦΩΤΟ: HealthReport.gr)

Ο πολυσυζητημένος ανασχηματισμός που προαναγγέλλεται εδώ και καιρό, φέρνει τα πάνω κάτω στα στελέχη της κυβέρνησης. Βέβαια και σε εκείνους που ευελπιστούν να υπουργοποιηθούν. Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι κάθε τόσο ένας στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώνει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Καλά γνωρίζοντες έλεγαν στο HealthReport.gr ότι γίνεται με σκοπό να υπάρξει κινητοποίηση και περισσότερη δουλειά στους υπουργούς, ώστε να εξασφαλίσουν μία θέση στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο. Κάτι δηλαδή σαν τις απολύσεις που προαναγγέλλονται στον ιδιωτικό τομέα και στους ιδιωτικούς υπαλλήλους και όλοι σπεύδουν να δείξουν έργο μήπως και γλιτώσουν τη λαιμητόμο.

Στο πλαίσιο των νέων συζητήσεων που άνοιξαν οι νέες δηλώσεις Γεραπετρίτη, άρχισαν και πάλι τα σενάρια. Το όνομα του νυν υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα συνεχίζει να «παίζει» για το υπουργείο Υγείας δεδομένου ότι είναι γιατρός και θα πάει έτοιμος με γνώσεις για τις αλλαγές που προωθούνται. Βέβαια εσχάτως ακούγεται έντονα και γυναικείο όνομα χωρίς όμως καμία σχέση με την υγεία…

Το ζήτημα είναι πάντως ότι ο πρωθυπουργός φαίνεται να αναζητά ακόμη εκείνο το πρόσωπο που θα είναι και αρκούντως προβεβλημένο και θα μπορεί να χειριστεί τα κρίσιμα θέματα της υγείας που θα προκύψουν το επόμενο διάστημα. Εξάλλου όλοι αναμένουν δεύτερο κύμα κορονοϊού, ενώ ετοιμάζονται και αλλαγές στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Και το πίνγκ πόνγκ των ονομάτων για το τι θα φέρει ο ανασχηματισμός, αναμένεται να συνεχισθεί και τις επόμενες εβδομάδες, αφού πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζει τη σχετική λίστα εδώ και καιρό… Σβήνει και γράφει με βάση τις ισορροπίες αλλά και τις πιθανές πιέσεις που ασκούνται.

Θα έχει ενδιαφέρον πολιτικά το καλοκαίρι ως φαίνεται…

2 σχόλια:

  1. Από την πολύ αγωνία σταμάτησαν και τις πληρωμές, έναν μήνα πίσω πάλι! Ζήτω η ΝΔουλα όπως τον παλιό καλό καιρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οντως δεν μας πλήρωσαν τον Ιουνιο τι γινεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή