Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Τα τεστ επιστροφής φρενάρουν τον τουρισμό από το εξωτερικό

Στεφανία Σούκη - protothema.gr

Η κάθε χώρα βάζει τις δικές της προϋποθέσεις για την επιστροφή των ταξιδιωτών και οι επισκέπτες στην Ελλάδα βιώνουν την απόλυτη σύγχυση - Ανάγκη για μια ενιαία πολιτική στην Ευρώπη

Οι πρώτες αφίξεις από το περασμένο Σαββατοκύριακο, έστω και για τους λίγους, στην αρχική αυτή φάση, ξένους επισκέπτες της χώρας μας έδειξαν στην πράξη και τις πρώτες «αρρυθμίες» που προκύπτουν για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Βασικό σημείο το οποίο εντοπίζουν ήδη οι τουριστικοί φορείς σε όλη την ταξιδιωτική «αλυσίδα» στη χώρα μας είναι η γενικότερη σύγχυση που επικρατεί στους ξένους επισκέπτες ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την επιστροφή τους στην χώρα τους.

Κι αυτό γιατί από την πλευρά της η Ελλάδα έχει μεν ανακοινώσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα το πλαίσιο εισόδου, ωστόσο κατά την αναχώρηση, ανάλογα με τη χώρα προέλευσης του τουρίστα, ισχύει και διαφορετικό καθεστώς σε σχέση με τους ελέγχους που απαιτούνται (μοριακό PCR test, rapid test, υποχρέωση καραντίνας κ.α.

Εξ’ ού και δεν είναι τυχαίο ότι από την πλευρά τους, ουκ ολίγες αεροπορικές εταιρείες αναρτούν στις ιστοσελίδες τους αναλυτικά τους όρους που θέτει η κάθε χώρα για την επιστροφή των τουριστών από ταξίδια στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου