Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Κορονοϊός – εμβόλιο: Πόσες ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα θα κάνουν εμβολιασμούς – Νέο κάλεσμα για συμμετοχή

Κορονοϊός – εμβόλιο: Πόσες ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα θα κάνουν εμβολιασμούς – Νέο κάλεσμα για συμμετοχή
Πόσοι ιδιώτες δήλωσαν ότι θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό
HR

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να μπουν στη διαδικασία των εμβολιασμών και ιδιωτικές μονάδες υγείας δηλαδή ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα που δήλωσαν ότι επιθυμούν να μπουν στη διαδικασία για το εμβόλιο του κορονοϊού.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μέχρι στιγμής 300 ιδιωτικές μονάδες υγείας δήλωσαν στην πλατφόρμα ότι θα ενταχθούν στην εμβολιαστική αλυσίδα.

Ο κ.Θεμιστοκλέους επεσήμανε πως είναι ικανοποιητικός ο βαθμός του ενδιαφέροντος, αλλά επανέλαβε το κάλεσμά του ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ιδιωτικών μονάδων που θα κάνουν εμβολιασμούς ώστε να επιταχυνθεί και η διαδικασία.

Μέχρι στιγμής στην επιχείρηση εμβολιασμών «Ελευθερία» συμμετέχουν 1517 εμβολιαστικά κέντρα ενώ τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί ο αριθμός με δεδομένο ότι θα ενταχθεί και ο ιδιωτικός τομέας.
Πόσοι εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα

Στο μεταξύ καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός των εμβολιασμένων συμπολιτών μας καθώς ημερησίως πραγματοποιούνται πολύ πάνω από 100.000 εμβολιασμοί. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, 2.817.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου που αντιστοιχεί στο 16,8% του πληθυσμού.

Και με τις δύο δόσεις του εμβολίου έχουν εμβολιασθεί 1.615.000 συμπολίτες μας ποσοστό που αντιστοιχεί σε 15,4% του γενικού πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου