Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Εμβόλιο: Για ποιους θα ακυρώνεται αυτόματα το ραντεβού και γιατί

Φωτογραφία αρχείου: Reuters
Newsit.gr

Το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού «Ελευθερία» προχωρά με γοργούς ρυθμούς, καθώς πλέον όλος ο ενήλικος πληθυσμός έχει την δυνατότητα να κλείσει το ραντεβού του και η χώρα σπάει το φράγμα των 2.000.000 πλήρως εμβολιασμένων πολιτών!

Πιο συγκεκριμένα, ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, 28.05.2021, άνοιξε -νωρίτερα από το προγραμματισμένο- η πλατφόρμα για τους 30-34 ετών με όλα τα εμβόλια διαθέσιμα (Pfizer, Moderna, Astrazeneca και Johnson & Johnson) ενώ επίσης άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού των 18 έως 29 ετών με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Βέβαια υπάρχουν πληροφορίες πως ειδικά στις νεότερες ηλικίες το μονοδοσικό έγινε… ανάρπαστο κι έτσι αρκετοί δεν μπορούν να βρουν ραντεβού, ωστόσο υπάρχει η εκτίμηση πως το πρόβλημα θα λυθεί.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο 1.497 νέες μολύνσεις, με την Αττική να κρατά ξανά τα πρωτεία με 684 νέα κρούσματα και την Θεσσαλονίκη να έπεται με 140 (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων).

Άκυρο το εμβόλιο με… SMS

Ενώ όμως ο εμβολιασμός προχωρά, υπάρχουν κάποιοι που θα λάβουν SMS… ακύρωσης του ραντεβού τους κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους πολίτες που -δυστυχώς- θα νοσήσουν από τον ιό.

Έτσι, λοιπόν, μήνυμα ακύρωσης των ραντεβού τους για εμβολιασμό θα πάρουν όσοι έχουν νοσήσει από τον ιό τους τελευταίους τρεις μήνες όπως ανέφερε και σχετικό ρεπορτάζ του Mega. Σημειώνεται μάλιστα πως σε όσους νόσησαν πριν έξι μήνες, το σύστημα θα τούς αναγνωρίζει μια δόση εμβολίου.

Όπως έχει άλλωστε ανακοινώσει ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, εάν ο πολίτης νοσήσει πριν τον πρώτο εμβολιασμό του, τότε θα δικαιούται εμβολιασμό μετά από έξι μήνες από την ημέρα που διαγνώστηκε θετικός και καταχωρήθηκε στο σχετικό μητρώο.

Συγκεκριμένα, θα σταλεί SMS στο κινητό του ακριβώς έξι μήνες μετά τη νόσηση έτσι ώστε να υπενθυμίσει στους πολίτες ότι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Εάν ο πολίτης νοσήσει ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη δόση εμβολίου, το επαναληπτικό ραντεβού θα ακυρωθεί αυτόματα και θα μπορέσει να προγραμματίσει τη δεύτερή του δόση σε διάστημα έξι έως 12 μήνες από την ημερομηνία της διάγνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου