Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Δημόπουλος: Ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό

Μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό κάποιος που είναι εμβολιασμένος κατά της COVID-19, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό σε σύγκριση με κάποιον που δεν είναι, σημείωσε σήμερα ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.
Healthpharma.gr

Ως εκ τούτου, τόνισε, μέχρι να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό συλλογικό επίπεδο ανοσίας, δεν θα πρέπει να έχουμε διαχωρισμούς στα μέτρα.

Εξέφρασε μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι άτομα που ανήκουν στη λεγόμενη «παραγωγική ηλικία» (δηλαδή νεότεροι) σπεύδουν να εμβολιαστούν.

Στόχος, συμπλήρωσε, είναι μέσα στους επόμενους δύο μήνες, να έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, πάνω από το 50% του πληθυσμού.

Με αφορμή την άτυχη 44χρονη από την Κρήτη, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, ο κ. Δημόπουλος είπε πως «δεν έχουμε την ευχέρεια να πούμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε το εμβόλιο της AstraZeneca». Σημείωσε, όμως, ότι κάποιος που παρουσίασε θρομβωτικό επεισόδιο (μία σπάνια ανεπιθύμητη παρενέργεια) μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, μπορεί στη 2η δόση να επιλέξει άλλο εμβόλιο.

2 σχόλια:

  1. Ετσι οπως ειναι η επικεφαλιδα μπερδευει τον κοσμο και οχι μονο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς που εμβολιαστήκαμε είμαστε προστατευμένοι. Κάποιοι που δεν εμβολιάστηκαν αν τους μεταδώσουμε τον ιο, τι να πούμε, τι; Παθολόγος από Γιάννενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή