Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Τέλος από 1ης Μαΐου τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης - Και για εμβολιασμένους και για ανεμβολίαστους

"Πάμε για ένα καλοκαίρι χωρίς πιστοποιητικά" υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι η άρση των μέτρων θα αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους ανεμβολίαστους.
Capital.gr

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε σε ό,τι αφορά στη χαλάρωση των μέτρων, πως είτε αύριο είτε μεθαύριο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης θα παρουσιάσει τον "οδικό χάρτη" μέχρι τον Σεπτέμβριο, κατεύθυνση του οποίου είναι η επιστροφή στην κανονικότητα.

Σχετικά με το Πάσχα, σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες διαφορές στα μέτρα από αυτό που ζούμε τώρα, καθώς ήδη δεν υπάρχουν πολλοί περιορισμοί. Ερωτηθείς για το αν οι πιστοί θα μπορούν να πάνε κανονικά στις εκκλησίες, ο γενικός γραμματέας αποκρίθηκε θετικά.

Πλεύρης: Αναστολή των μέτρων από την Πρωτομαγιά

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Πρώτο Θέμα σημείωσε ότι "οι συνθήκες μάς επιτρέπουν να προχωρήσουμε σε αναστολή των μέτρων από την Πρωτομαγιά.

Δηλαδή αναστέλλεται -προσοχή, δεν καταργείται- η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, απλοποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές δραστηριότητες, όπως και οι έλεγχοι (testing) στους πολίτες για την είσοδό τους σε διάφορους χώρους. Τα μέτρα θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου