Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Άλμπερτ Μπουρλά: Πιθανό ένα εμβόλιο mRNA για τον καρκίνο στα επόμενα τρία χρόνια -Πώς θα λειτουργεί

Αλμπερτ Μπουρλά / Φωτογραφία: apimages

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξα μηνύματα μετέφερε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Άλμπερτ Μπουρλά, καθώς μίλησε για την πιθανότητα παραγωγής εμβολίου για τον καρκίνο.

Όπως είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια είναι πιθανό να υπάρξει εμβόλιο για τον καρκίνο και για άλλες, γενετικές ασθένειες.

«Δεν μπορούμε για όλες τις ασθένειες να δημιουργήσουμε εμβόλια με την mRNA τεχνολογία, αλλά, αν οι προσπάθειες πετύχουν, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια μπορεί να έχουμε εμβόλιο για τον καρκίνο και από του χρόνου θα αρχίσουμε να βλέπουμε εμβόλιο για άλλες ασθένειες», είπε σχετικά ο CEO της Pfizer.

Πώς θα λειτουργεί το εμβόλιο για τον καρκίνο, εξήγησε ο Άλμπερτ Μπουρλά

«Χρησιμοποιούμε το mRNA για να πούμε στο αμυντικό σύστημα του οργανισμού μας ότι “ο καρκίνος σου είναι ένα ξένο σώμα, στο οποίο πρέπει να επιτεθείς”. Όπως ο οργανισμός επιτίθεται στον κορωνοϊό, θα επιτεθεί στον καρκίνο» είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας ενός πιθανού εμβολίου για τον καρκίνο.

Μπουρλά: Αν μπορέσαμε να το κάνουμε για την Covid, γιατί όχι για τον καρκίνο;

Τόνισε ότι στα δύο χρόνια πανδημίας, η επιστημονική κοινότητα έμαθε πάρα πολλά. «Συγκεντρώσαμε εμπειρία δεκαετίας. Αυτό θα αποτελέσει ένα εφαλτήριο για πολύ μεγάλες επιστημονικές εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας». Εξήγησε ότι στον επιστημονικό τομέα τα πράγματα έχουν προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς, στις κλινικές έρευνες υπήρξαν τεράστιες αλλαγές και αυτό θέτει το ερώτημα «αν μπορέσαμε να το κάνουμε για την Covid, γιατί όχι για τον καρκίνο ή άλλες ασθένειες;».

Άλμπερτ Μπουρλά: Ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί τα επόμενα χρόνια

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι ο νέος κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί, θα υπάρχει μαζί μας για τα επόμενα χρόνια, τόνισε από τους Δελφούς ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Όπως επισήμανε ο CEO της Pfizer, μιλώντας στο 7o Φόρουμ Δελφών, είναι «εξαιρετικά λίγοι οι ιοί στην ανθρωπότητα που έχουν εξαλειφθεί και αυτός δεν είναι από αυτούς». Ο κ. Μπουρλά έστειλε επίσης το αισιόδοξο μήνυμα ότι «σήμερα όμως έχουμε τα όπλα να τον αντιμετωπίσουμε και να πάρουμε τη ζωή μας πίσω».

Εκτίμησε ότι μικρό ποσοστό από τους ανεμβολίαστους θα πειστεί να εμβολιαστεί, ενώ την 4η δόση δεν θα την κάνουν όλοι οι εμβολιασμένοι. Επομένως, πρόσθεσε, η προστασία θα είναι λιγότερη και επειδή τα μέτρα θα χαλαρώσουν σε μεγάλο βαθμό, διότι η κοινωνία το ζητάει επιτακτικά, οι μολύνσεις θα είναι περισσότερες.

Μπουρλά: Φτάνουμε στην οριστική λύση της πανδημίας

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπουρλά είχε τονίσει στο iefimerida.gr πως «φτάνουμε στην οριστική λύση της πανδημίας», ενώ -μεταξύ άλλων- είχε πει πως βρίσκεται «στα σκαριά το ετήσιο εμβόλιο».

«Αυτήν τη στιγμή έχουμε θεραπεία που μπορεί να περιορίσει τις συνέπειες» είπε ο κ. Μπουρλά, και συνέχισε: «Το ζητούμενο είναι ένα εμβόλιο για την Covid-19, που να προστατεύει για έναν χρόνο. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε εάν θα έρθει νέα μετάλλαξη και με ποια χαρακτηριστικά. Εάν συνεχίσουμε με την Όμικρον, τα όπλα που έχουμε στη φαρέτρα μας αυτή τη στιγμή μάς βοηθούν να πάρουμε τη ζωή μας πίσω, προς το τέλος της χρονιάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου