Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Υπουργείο Υγείας: Έρχονται αλλαγές στο αγροτικό των νέων γιατρών – Τι σχεδιάζεται

Τι αλλάζει το Υπουργείο Υγείας στο αγροτικό των γιατρών

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Τα πάνω κάτω στο αγροτικό των νέων γιατρών φέρνει το υπουργείο Υγείας με αλλαγές που προωθεί το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται αλλαγές στο αγροτικό των γιατρών που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν επί έναν χρόνο αμέσως μετά την απόκτηση του πτυχίου τους.

Στόχος σύμφωνα με πληροφορίες να προσφέρουν οι νέοι γιατροί τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ και στα νοσοκομεία που παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

Ταυτόχρονα θα εκπαιδεύονται και στην πράξη σε συνθήκες δύσκολες μέσα στην καρδιά των νοσοκομείων.

Τι αλλάζει το Υπουργείο Υγείας στο αγροτικό

Σήμερα μετά τη απόκτηση του πτυχίου τους οι γιατροί έχουν την υποχρέωση να υπηρετήσουν το αγροτικό τους το οποίο τις περισσότερες φορές γίνεται σε απομακρυσμένες περιοχές σε αγροτικά ή ημιαστικά ιατρεία, όπου όμως μαθαίνουν ιατρική μόνοι τους αφού αναλαμβάνουν να «τρέξουν» μόνοι τους τα ιατρεία με ελάχιστες γνώσεις και μόνο από όση εκπαίδευση έχουν λάβει από την ιατρική σχολή.

Τα σχέδια του υπουργείου Υγείας προβλέπουν σύμφωνα με πηγές του HealthReport.gr, ότι σύντομα οι νέοι γιατροί μόλις θα παίρνουν το πτυχίο τους θα πηγαίνουν για 6 μήνες σε νοσοκομείο όπου θα εκπαιδεύονται στα επείγοντα περιστατικά. Θα αναλάβουν δηλαδή υπηρεσίες στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών όπου θα μαθαίνουν την αντιμετώπιση του τραύματος, την παροχή επείγουσας φροντίδας ενώ θα εκπαιδεύονται και στη συνταγογράφηση.

Στο εξάμηνο αυτό είναι πιθανό ακόμη και να αλλάζουν νοσοκομείο εάν κριθεί απαραίτητο, λένε πηγές του HealthReport.gr.

Το δεύτερο εξάμηνο σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει σήμερα, θα πηγαίνουν κανονικά για υπηρεσίες σε αγροτικό ιατρείο.

Οι αλλαγές στο αγροτικό αναμένεται να προωθηθούν με ειδική διάταξη.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

5 σχόλια:

  1. Μετάφραση .....ως τώρα χρησιμοποιούσαμε τα υποζύγια τους ειδικευόμενους! Τώρα θα εκμεταλλευτούμε και τους ανειδίκευτους αγροτικούς πουλώντας στο πόπολο......δωρεάν Υγεία! Μα......τι έξυπνους πολιτικούς που έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αγροτικο ειναι ενας αδικος και αναχρονιστικος θεσμος που απλα καλυπτει την αδιαφορια και τραγικη ανεπαρκεια της Πολιτειας στην υγειονομικη καλυψη της χωρας .Φυσικα και οπως ειναι πληρως αναμενομενο ,ουδεμια αντιδραση απο συλλογους και συνδικαληστες που συστηματικα δημιουργουν προβληματα στους γιατρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φθηνό, ιατρικό δυναμικό! Εκπαίδευση στη φοβερή γνώση της συνταγογράφησης.
    Μία ερώτηση. Γιατί υποχρεωτικό; Είναι υποχρεωμένος ο δικηγόρος, ο φαρμακοποιός, ο οδοντίατρος, ο γεωπόνος, ο πολιτικός μηχανκός κ.λ.π.να παρέχει τις υπηρεσίες του υποχρεωτικά με αμοιβή που καθορίζει το κράτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ομως ουδεις εκ των εκπροσωπων μας (ο Θεος να τους κανει) ,αντιδρα.Ειμαστε αξιοι της μοιρας μας διοτι ειμαστε υπευθυνοι για την ξεφτιλα του γιατρου και της επιστημης μας στην Ελλαδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ το ΑΓΡΟΤΙΚΟ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ η μεταχείριση των γιατρών από το κράτος;
    Ας το δουν οι νομικοί του ΙΣΑ και του ΠΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή