Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Παπαευαγγέλου – Κορωνοϊός: Η εξήγηση για τον υψηλό αριθμό θανάτων

Έναν από τους λόγους που οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 συνεχίζουν να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα στη χώρα μας, εξήγησε η καθηγήτρια Παιδιατρίκης, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Healthpharma.gr

Στη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε σχετικά με τους θανάτους από COVID ότι ο αριθμός δεν έχει μειωθεί, με τον 7ημερο κυλιόμενο μέσο όρο να είναι στους 60 περίπου θανάτους ανά ημέρα.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής έδωσε τη δικιά της εξήγηση για τον επίμονο αριθμό θανάτων από COVID στη χώρα μας. «Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, προσπαθήσαμε να αναλύσουμε περισσότερο αυτό το φαινόμενο που σίγουρα είναι πολυπαραγοντικό» είπε αρχικά.

Σύμφωνα με τους κλινικούς γιατρούς της Επιτροπής, σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους σήμερα, αφορά σε άτομα με σοβαρό υποκείμενο νόσημα ή σε άτομα – υπερήλικες με πολλές συννοσηρότητες, οι οποίοι βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό, νοσηλευόμενοι για το υποκείμενο νόσημά τους.

Φαίνεται ότι σε ένα σημαντικό ποσοστό αυτό οι ασθενείς αυτοί καταγράφονται ως θάνατοι COVID ενώ δεν ευθύνεται ο ιός για την απώλειά τους. «Πρόκειται δηλαδή για συνανθρώπους μας που χάνονται με COVID και όχι από COVID» συμπλήρωσε.

Τέλος, είπε ότι γίνονται προσπάθειες για να μπορέσει να ξεκαθαρίσει αυτό το φαινόμενο και να αποτυπωθεί στις αναφορές του ΕΟΔΥ. «Πιστέψτε με δεν είναι και τόσο απλό όσο ακούγεται» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου