Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Υπουργείο Υγείας: Νέα παράταση στη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων για τους ανασφάλιστους από ιδιώτες γιατρούς- Σε ισχύ από 1η Ιουνίου

Έναν μήνα παράταση δίνει και πάλι το υπουργείο Υγείας για τη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Ειδικότερα η απόφαση της κυβέρνησης να συνταγογραφούν τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους μόνο σε δημόσιες δομές οι ανασφάλιστοι, θα ισχύσει τελικά από την 1η Ιουνίου.

Ήδη το υπουργείο Υγείας συνέταξε τις εξαιρέσεις που θα ισχύσουν για ειδικές ομάδες ανασφάλιστων πολιτών που θα είναι κυρίως βαριά και χρόνιοι πάσχοντες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ολοκληρώθηκε ο πίνακας εξαιρέσεων για τη συνταγογράφηση των ανασφάλιστων πολιτών, ο οποίος περιλαμβάνει παιδιά και εφήβους κάτω των 18 ετών, αιμοκαθαρόμενους και άτομα με βαριές αναπηρίες.

Μέχρι να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση για τις εν λόγω εξαιρέσεις, οι ανασφάλιστοι θα μπορούν να απευθύνονται σε ιδιώτες ιατρούς για τη συνταγογράφηση τους.

Η συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους πολίτες, μόνο από ιατρούς δημόσιων Νοσοκομείων και δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου