Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Γερμανία: Ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ προειδοποιεί για «μια απολύτως θανατηφόρα μετάλλαξη του κορωνοϊού»

Μίνα Αγγελίνη - protothema.gr

«Πιθανότατα στο μέλλον θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μία μετάλλαξη τόσο μεταδοτική όσο η «Όμικρον» και εξίσου θανατηφόρα όσο η «Δέλτα» - «Από τον Σεπτέμβριο οι Γερμανοί θα μπορούν να κάνουν εμβόλιο ειδικά προσαρμοσμένο στη μετάλλαξη «Όμικρον», επισημαίνει ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Πιθανότατα στο μέλλον να αντιμετωπίσουμε μια μετάλλαξη του κορωνοϊού τόσο μεταδοτική όπως η «Όμικρον» και εξίσου θανατηφόρα όσο η «Δέλτα». Θα ήταν μια απολύτως θανατηφόρα παραλλαγή», επισημαίνει ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

O 57χρονος Σοσιαλδημοκράτης υπουργός καλεί τους συμπολίτες τους να μην εφησυχάζουν σε ότι αφορά την πανδημία και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακολουθώντας τα απαραίτητα μέτρα.

Προσθέτει όμως, ότι, αν και τα κρούσματα του κορωνοϊού μειώνονται στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης, ο ιός μεταλλάσσεται, κατά συνέπεια, οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση, όπως επισημαίνει.

Σε ότι αφορά τη μετάλλαξη «Όμικρον», ο Γερμανός υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι, από τον Σεπτέμβριο οι συμπολίτες του θα μπορούν να κάνουν ένα εμβόλιο ειδικά προσαρμοσμένο στην παραλλαγή αυτή.

Όπως διευκρινίζει, οι υγειονομικές αρχές της Γερμανίας σκοπεύουν να προστατεύσει καλύτερα τον πληθυσμό από την παραλλαγή «Όμικρον» με την βοήθεια ενός εμβολίου που έχει αναπτυχθεί ειδικά για τη μετάλλαξη αυτή της νόσου Covid.

Σύμφωνα πάντως με τον Γερμανό υπουργό Υγείας, το γεγονός ότι ο ιός μεταλλάσσεται συνεχώς, καθιστά ολοένα και πιο δύσκολη την ανάπτυξη του εμβολίου της «Omicron».

Για το λόγο αυτό, όπως τονίζει, στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή τόσο μεταδοτική όπως η «Όμικρον» και εξίσου θανατηφόρα όσο η «Δέλτα» . «Θα ήταν μια απολύτως θανατηφόρα παραλλαγή του κορωνοιού», εκτιμά ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Γερμανία, ήδη περίπου τα τρία τέταρτα του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid- 19.

Mε κορωνοϊό έχει διαγνωστεί περίπου το ένα τέταρτο των Γερμανών πολιτών , σύμφωνα με στοιχεία των υγειονομικών αρχών της χώρας.

Χθες, πάντως, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, καταγράφηκαν στη χώρα λιγότερα από 1.000 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου