Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Εξιτήριο για τους τραυματίες από τις κλινικές Θεσσαλονίκης και Κατερίνης – Μόνο 1 ασθενής σοβαρά σε ΜΕΘ

Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Θετικές είναι οι εξελίξεις για τους περισσότερους τραυματίες που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία, μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Μόνο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και στο νοσοκομείο Κατερίνης δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής πια στις απλές κλινικές, καθώς όλοι οι τραυματίες πήραν εξιτήριο. Μία ασθενής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» και ένας ασθενής στη ΜΕΘ του Νοσοκοεμείου «Παπαγεωργίου», και οι δύο σε σταθερή βελτιωμένη κατάσταση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι εξελίξεις από το μέτωπο των τραυματιών είναι ευχάριστες:

«Ευχάριστες οι εξελίξεις με τους τραυματίες από την τραγωδία των Τεμπών που ελπίζουμε να μην ξεχασθεί με τις κηδείες των νεκρών και τα εξιτήρια των τραυματιών. Στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και το νοσοκομείο Κατερίνης δεν νοσηλεύεται κανείς πια στις κλινικές», λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος.

Αναλυτικά,

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται 9 στις κλινικές σε καλή κατάσταση και 4 στις ΜΕΘ. Η μία γυναίκα μάλιστα αποσωληνώθηκε. Σε σταθερή βελτιωμένη κατάσταση όλοι. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύονται 4 στις κλινικές σε καλή κατάσταση και ένας στη ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για τον 20χρονο φοιτητή από το Βόλο, τον μοναδικό επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας των Τεμπών.

1 σχόλιο:

  1. Αυτά τα ά(χ)ριστα .....ζώα .....ανορθώνουν την Υγεία.... https://www.ethnos.gr/greece/article/250095/apokalypshopenxorisstathmarxhdiadromh45oronmetyflesdiabaseiskatolisthhseiskaigefyresoiproeidopoihseisapoto2021

    ΑπάντησηΔιαγραφή