Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Δυστύχημα στα Τέμπη: Σε αναστολή καθηκόντων οι γιατροί που χορήγησαν άδεια στον επιθεωρητή

Συντάκτης: Virus

Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκαν μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ οι εμπλεκόμενοι γιατροί στην υπόθεση χορήγησης αναρρωτικής άδειας στον προϊστάμενο του σταθμάρχη Λάρισας, ο οποίος κατηγορείται για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Οι γιατροί θα αντιμετωπίσουν ενδεχομένως και πειθαρχικές κυρώσεις.

Σε παύση βρίσκονται πλέον ο επιμελητής γιατρός και ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Βόλου μετά την ΕΔΕ για την χορήγηση της αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή των σταθμαρχών. Με εντολή του υπουργού Υγείας Θάνου ο φάκελος της ΕΔΕ θα φύγει από τα χέρια του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, και θα βρεθεί στα χέρια της ανακρίτριας λόγω της σπουδαιότητας του.

Κατόπιν της έρευνας τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο. Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά την ΕΔΕ δείχνουν ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια, ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση. Συγκεκριμένα, ο επιθεωρητής δεν μετέβη ποτέ στα ΤΕΠ, αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής, ο οποίος γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση. Στη συνέχεια, ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια. Σύμφωνα με το ορθό της διαδικασίας για την έκδοση μιας τέτοιας γνωμάτευσης χρειάζεται επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο. Εφόσον ο επιθεωρητής ζήτησε την άδεια μόλις ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα κρίνεται ότι οι γιατροί θα πρέπει να υποστούν τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών τους.

4 σχόλια:

  1. Πολυ σωστη αποφαση για να σταματησει αυτο το βιολι με τις αναρρωτικες απο δημοσια νοσοκομεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να θυμόμαστε πώς λειτουργούν οι γνωριμίες και τα κυκλώματα.... Ο καθένας που έχει μια "γνωριμία", μπορεί να πάρει αναρρωτική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο διευθυντής είπε οτι αδυνατούσε να γράψει την άδεια ηλεκτρονικά και την ανέθεσε στον επιμελητή. Η ερώτηση είναι. Είχε πιστοποιηθεί στην ΗΔΙΚΑ, ο διεθυντής ώστε ο επιμελητής να έκανε τον γραμματέα αλλά επ'ονόματι του διευθυντού με τους κωδικούς του και οχι στο όνομα του επιμελητή. Ετσι σήμερα δεν θα ήταν κατηγορούμενος ο επιμελητής. Εδώ θα πρέπει να μας εξηγήσει και η διοίκηση πως λειτουργεί ένας γιατρός που δεν ξέρει από υπολογιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο επιμελητης οφειλε να εξετασει ο ιδιος και να προβει στη διενεργεια των προβλεπομενων εξετασεων και οχι να υπακουσει στο διευθυντη του .

    ΑπάντησηΔιαγραφή