Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )

Την 14η Ιουλίου το Υπουργείο δημοσίευσε των Υ.Α. για τα ποιοτικά κριτήρια των Ακτινολογικών μηχανημάτων. Η ανωτέρω Υ.Α. προβλέπει την 15-11 ως τελευταία προθεσμία συμμόρφωσης των συμβεβλημένων εργαστηρίων και επί μη συμμόρφωσης απειλεί με καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Τα ποιοτικά κριτήρια που ζήτησε ο Υπουργός από τα εργαστήρια τιμολογούνται το minimum 500.000 ευρώ. Δεν προβλέπεται καμία κρατική ενίσχυση ή βοήθεια (ταμείο ανάκαμψης, ΕΣΠΑ ή χαμηλότοκα Δάνεια). Προϋποθέτει ότι ένα μικρομεσαίο εργαστήριο έχει 500.000 ευρώ σε άμεση ζήτηση. Δεν έχει ελέγξει την αγορά αν έχει ετοιμοπαράδοτα μηχανήματα με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές. Οι εταιρείες πώλησης ακτινολογικών μηχανημάτων δεν είχαν διαθέσιμο μηχάνημα, απλώς ελάμβαναν παραγγελίες με ημερομηνία παράδοσης μετά από 1(ένα) χρόνο. Δεν έλαβε υπ’ όψιν του σαν υπουργός την κοινωνική διάσταση της απόφασης αφού με αυτή την Υ.Α. όπως εξεδόθη αιφνιδίως με χρόνο εφαρμογής 3 μήνες φτωχοποιούσε βίαια μία αξιόλογη μερίδα φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών για λόγους που μόνον αυτός γνωρίζει. 

Αξιοσημείωτος είναι ένας όρος της Υ.Α. και αφορά στην πενταετία παλαιότητος των μηχανημάτων που σημαίνει ότι θα βάζεις καινούριο μηχάνημα κάθε 5 χρόνια ή θα εκπίπτει η αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ σε πολύ χαμηλά επίπεδα (30-35 ευρώ η μαγνητική τομογραφία από 269 ευρώ που ετιμολογείτο το 1991). Αυτό το μέτρο (της απαξίωσης δηλαδή σε 5 χρόνια ενός μηχανήματος τόσο μεγάλης αξίας), δεν υπάρχει σε κανένα άλλο κράτος της Ε.Ε. και θίγει θανάσιμα τους μικρομεσαίους ακτινολόγους. Η λογική του υπουργείου ότι με τα ποιοτικά κριτήρια θα τιθασεύσει το μεγάλο claw back στον αξονικό και μαγνητικό τομογράφο είναι έωλη αφού εκτός από τις περικοπές που κάνει στα τιμολόγια των ιατρικών πράξεων ουδόλως ή ελάχιστα θα επηρεάσει το claw back δοθέντος ότι το Υπουργείο εκδίδει αφειδώς νέες άδειες αξονικών και μαγνητικών τομογράφων παρά τις ισχύουσες απαγορευτικές διατάξεις του νόμου περί πληθυσμιακών κριτηρίων (30 νέες άδειες Μαγνήτη και 30 νέες άδεις Αξονικών τομογράφων το δεύτερο εξάμηνο του 2022)

Περιττό να πούμε ότι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του κλάδου ο υπουργός εκτός από ορισμένες καθαρά τυπικές ενέργειες δεν δέχτηκε καμία συνάντηση επί της ουσίας με τους εκπροσώπους των ελευθεροεπαγγελματιών ακτινολόγων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ

7 σχόλια:

  1. Εμείς πρέπει να έχουμε.....ποιοτικά κριτήρια αλλά οι κυβερνητικοί 🤡🤡🤡🤡🤡 κυκλοφορούν τα τραίνα στα.....τυφλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τους εργαστηριακούς ιατρούς ποιοτικά κριτήρια !Αυτοί έψαχναν 40 λεπτά να βρουν που .....έγινε το ατύχημα οι άχρηστοι...... https://www.militaire.gr/epi-40-lepta-epsachnan-ta-trena-kai-apokalypseis-gia-tin-epilogi-toy-stathmarchi-sti-larisa/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ναδω που θα ριξετε το κουκι διοτι οι εκλογες των ιατρικων συλλογων ειδαμε τι εβγαλαν.ουτε με συμφορες δεν ανοιγουμε τα ματια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφηστε την εκθεση ιδεων και παλεψτε για συλλογικες συμβασεις εργασιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς στα χωριά μας το λέμε …´μάθανε ότι γ@@@@@@στε και πλακώσανε και οι γύφτοι !!μακάρι όλο
    Αυτό το τραγικότατο συμβάν να ξυπνήσει τους νέους και να απαιτήσουν τα χρήματα των φορολογούμενων και των ταμείων στήριξης να γίνουν έργα και όχι βίλες και εξοχικά των κηφήνων
    Εμείς οι μεγαλύτεροι ήμασταν το άλλο τρένο… το φορτηγό που ακολουθούσαμε μια πορεία παθητική άπραγοι οι περισσότεροι χωρίς να φταίμε αλλά συμβάλλαμε στην καταστροφή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ-ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΧΡΕΟΠΥΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΡΙΝ ΕΠΕΛΘΕΙ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τ5ην καινουργια εξεταση κοπρανων που μασ φορωσανε στο κλου μπακ την ειδατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή