Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΕΟΠΥΥ: Ορίζεται το νέο ΔΣ με υπογραφή Πλεύρη – Όλα τα ονόματα

ΕΟΠΥΥ: Ορίζεται το νέο ΔΣ με υπογραφή Πλεύρη – Όλα τα ονόματα

Όλο το παρασκήνιο για το νέο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και τη κόντρα Πλεύρη Καρποδίνη που έφθασε στο Μαξίμου

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Σε έναν αγώνα …εξουσίας αποδεικνύεται τελικά η διαχείριση αλλά και ο ορισμός του νέου ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, του μεγαλύτερου Οργανισμού Υγείας που διαχειρίζεται 5,5 δις ευρώ.

Οι τελευταίες εξελίξεις με την αιφνίδια απομάκρυνση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών του ΕΟΠΥΥ Κώστα Μπαρούς με πρωτοβουλία της Διοικήτριας Θεανώς Καρποδίνη, προκάλεσαν τριγμούς στην κεντρική κυβέρνηση, καθώς η «καθαίρεσή» του έγινε νύχτα και χωρίς να το γνωρίζει ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr.

Ακολούθησαν «διαπραγματεύσεις» αλλά και έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με τον υπουργό Υγείας Θάνος Πλεύρη να παίρνει το «πράσινο φως» από το Μαξίμου να κάνει «ότι κρίνει στον ΕΟΠΥΥ» όπως του διαμηνύθηκε. Γεγονός βέβαια που βάζει σε μάλλον δυσμενή θέση την Διοικητήρια Θεανώ Καρποδίνη, όπως λένε υψηλόβαθμες πηγές του HealthReport.gr.

Γι’ αυτό άλλωστε και το νέο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ το οποίο διορίστηκε και αναμένεται να εκδοθεί σε ΦΕΚ σήμερα ή αύριο το αργότερο (εκτός απροόπτου βέβαια καθώς ουδείς γνωρίζει τι πιέσεις μπορεί να ασκηθούν την τελευταία στιγμή), θα περιλαμβάνει πρόσωπα επιλογής του Θάνου Πλεύρη. Ταυτόχρονα δεν αναμένεται να συμμετάσχουν στον νέο ΔΣ δύο στενές συνεργάτιδες της Θεανώς Καρποδίνη που ήταν στο προηγούμενο 11μελές ΔΣ (Τρίμη και Γεωργίου).

Ειδικότερα στο νέο ΔΣ επανακάμπτουν δύο στελέχη που είχε απομακρύνει αιφνιδιαστικά η Διοικήτρια Θεανώ Καρποδίνη:

Ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών του ΕΟΠΥΥ Κώστας Μπαρούς αλλά και ο Θεοφάνης Ρηγάτος που είχε παραγκωνιστεί σε μία περιφερειακή Ελεγκτική Διεύθυνση της πρώην ΥΠΕΔΥΦΚΑ, της υπηρεσίες που ήλεγχε τον ΕΟΠΥΥ αλλά καταργήθηκε και έγινε Τμήμα.

Πάντως η κρίση στον ΕΟΠΥΥ είναι ακόμη σε εξέλιξη και είναι άγνωστο πως θα καταλήξει.

Το νέο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ

Στο μεταξύ όμως ο Θάνος Πλεύρης έχει αποστείλει προς εκτύπωση στο Εθνικό Τυπογραφείο το νέο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ και το ΦΕΚ αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο αύριο, εκτός κι αν υπάρξουν νέες… παρεμβάσεις και αποσυρθεί άρον άρον.

Τα ονόματα που θα συνθέτουν τον νέο ΔΣ και αναλαμβάνουν αρμοδιότητες είναι:

-Θεανώ Καρποδίνη, ως Διοικήτρια

-Αθανάσιος Ζαμάνης δικηγόρος, ως αναπληρωτής Διοικητής

-Στέλιος Κρομμύδας Μεσίτης Ασφαλίσεων

-Καλομοίρης Θεόδωρος γιατρός, αναμένεται να αναλάβει αυξημένο ρόλο σε ζητήματα που σχετίζονται με ιατρικές καλύψεις του ΕΟΠΥΥ

-Ψωμιάδης Συμεών γιατρός

–Μπαρούς Κωνσταντίνος, Οικονομολόγος, στέλεχος του ΕΟΠΥΥ που προσφάτως απομακρύνθηκε από τη Διοικήτρια

– Μάνος Γεώργιος γιατρός

Πάντως άγνωστο παραμένει το μέλλον του ΕΟΠΥΥ με τις ισορροπίες που επιτυγχάνονται πλέον μετά τον διορισμό του νέου ΔΣ και την αποδυναμωμένη θεσμικά Διοικήτρια.

8 σχόλια:

  1. Ουτε με τα κυαλια Βουλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας Γενικός Γιατρός, ένας Γναθοπροσωπικός Χειρουργός και ένας Μαιευτήρας όλοι τους με ελαφρότατο βιογραφικό σημείωμα που φαντάζομαι θα τους ξέρει η μάνα τους αλλά τους ξέρει σίγουρα το κόμμα είναι τα ιατρικά μέλη του ΔΣ του ΧρΕΟΠΥΥ. Πολλά περαστικά στους συμβεβλημένους αλλά και στο κόμμα. Την τράκα δεν τη γλυτώνουνε πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ιατρικά αντιστοιχα του σταθμάρχη της Λάρισας φαντάζομαι......! Συντριβή στις εκλογές άμεσα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να μην ξεχνάμε :ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την εξουσία και υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει το claw back -τελικά φέρθηκε στους κλινικό εργαστηριακούς σαν να ήταν κλέφτες -η ΝΔ υποσχέθηκε το ίδιο και μας έγδυσε στο τέλος προκαταβολικά σε κάθε μήνα παρακαλώ -τώρα αλλάζει την επιτροπή του Εοπυυ μεταφέροντας υπόγεια κατηγορίες για διαφθορά ο ένας στον άλλον και παράλληλα κατηγορεί τα κέντρα ότι χρέωναν εξετάσεις ακόμα και σε νοσηλευόμενους ,όταν ακόμα και ένας υπάλληλος γνωρίζει ότι κατά την διάρκεια της νοσηλείας το ΑΜΚΑ είναι κλειδωμένο για εξετάσεις εκτός μονάδας -παρακαλάμε να μας δώσουν έλεος !!ποιοί ;;;τα εκάστοτε κομματικά τσουτσέκια
    Συνάδελφοι η λευκή πόδια έχει δύναμη ….ας την χρησιμοποιήσουμε κάποτε σωστά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα να παθουν οι συμβεβλημενοι ,ευχομαι πολλα λουκετα και χρεη ,μπας και σοβαρευτουν οι υπολοιποι .Φυσικα οι διαφοροι συλλογοι ασχολουνται με αλλα ζητηματα πιο σημαντικα απο τα προβληματα των μελων τους (συνεδριακια ,εκδηλωσεις ,ανακοινωσεις και τα λοιπα τιποτα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ειναι να χαρεις πραγματικα,,,, ας γινει κ ετσι χαιρεκακε ανωνυμε

      Διαγραφή
    2. Ναι ειμαι χαιρεκακος διοτι μονον ετσι λυνονται τα προβληματα .Το γεφυρι της Αρτας το εχετε ακουσει ?

      Διαγραφή
  6. Ο Νεοδημοκρατιδης, ο Νεοδημοκρατοπουλος και ο Νεοδημοκρατακης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή