Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

ΕΣΥ: Διαγωνισμός 50 εκατ. ευρώ για ψηφιοποίηση

Συντάκτης: Αιμίλιος Νεγκής - Virus.com.gr

Ενιαίο σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησης του φαρμάκου και του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων του ΕΣΥ είναι δύο από τα 9 έργα, που περιλαμβάνονται σε μεγάλο διαγωνισμό ύψους περίπου 50 εκατ. ευρώ. Το συνολικό έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός 36 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθούν οι παρακάτω παρεμβάσεις οι οποίες αφορούν σε μεγάλο μέρος του οικοσυστήματος της παροχής υπηρεσιών δευτεροβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης. Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις θα βελτιώσουν την επιχειρησιακή λειτουργία τόσο των νοσοκομείων όσο και ενός σημαντικού αριθμού τρίτων φορέων, που συμμετέχουν στο εθνικό σύστημα υγείας.

Δημιουργία Πλαισίου Αξιολόγησης & Παρακολούθησης Ψηφιακής Ετοιμότητας Νοσοκομείων
Ενιαίο σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησης φαρμάκο
Ενιαίο σύστημα διαχείρισης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
Πλατφόρμα διαχείρισης & ανταλλαγής ηλ. παραστατικών νοσοκομείων (EDI)
Ψηφιακή αναβάθμιση Υ.Π.Ε. & Ε.Κ.Α.Π.Υ.
Ψηφιακή αναβάθμιση Ε.Ο.Φ.
Ψηφιακή αναβάθμιση Ε.Κ.Α.Β.
Πληροφοριακό Σύστημα ενημέρωσης πολιτών για εφημερεύοντα Νοσοκομεία (Επείγοντα)
Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και Μισθοδοσίας σε επιλεγμένους Φορείς και Δομές Υγείας.

Ο ανοικτός ηλεκτρονικός διεθνής διαγωνισμός για τη ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει το έργο προκηρύχτηκε από την ΗΔΙΚΑ και η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι την Τρίτη 9/5/2023 και ώρα 13:00. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr

Η σύμβαση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGeneration EU. Η σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας-τιμής

Η ολοκλήρωση αυτής της διαγωνιστικής διαδικασίας θα οδηγήσει στη σύναψη σύμβασης με ένα οικονομικό φορέα ανά Τμήμα. Δεν είναι αποδεκτή επί ποινή αποκλεισμού η υποβολή προσφοράς από οικονομικό φορέα είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος Ένωσης Εταιρειών ή Κοινοπραξίας σε περισσότερα από τρία (3) τμήματα. Η παρούσα σύμβαση υποδιαιρείται στα κάτωθι Τμήματα. Προσφορές γίνονται αποδεκτές για το σύνολο των υπηρεσιών που περιγράφονται σε κάθε Τμήμα.

Για να συμμετέχει κάποια εταιρεία στο διαγωνισμό, απαιτείται κατά τα τελευταία πέντε (5) έτη να έχει υλοποιήσει και ολοκληρώσει επιτυχώς,:

Τουλάχιστον ένα (1) έργο στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα με αντικείμενο: Δημιουργία μηχανισμού ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της χρήσης των πόρων του συστήματος υγείας στην Ελλάδα ή την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τουλάχιστον δύο (2) έργα στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα με αντικείμενο: Ανάπτυξη Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων στα οποία περιλαμβάνεται και υλοποίηση υπηρεσιών Διαδικτύου (Web Services), στην Ελλάδα ή την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τουλάχιστον ένα (1) έργο στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα με αντικείμενο: Ανάπτυξη και συντήρηση πληροφοριακού συστήματος ευρείας κλίμακας (χρήστες άνω του 1 εκ.) δημιουργίας και διαχείρισης πράξεων ιατρικής φύσεως προς πολίτες / ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων υπηρεσιών πλήρους διασύνδεσης με τα υφιστάμενα Μητρώα της ΗΔΙΚΑ.
Τουλάχιστον ένα (1) έργο στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα με αντικείμενο: Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την κατάρτιση Στρατηγικής Πληροφορικής και Προγράμματος Ψηφιακού Μετασχηματισμού.
Τουλάχιστον ένα (1) έργο στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα με αντικείμενο: Ανάπτυξη Συστήματος Διαχείρισης και Λειτουργίας Επιχειρησιακής Ευφυΐας (ΒΙ) στον τομέα της Υγείας, το οποίο έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία σε υποδομή υπολογιστικού νέφους.

Η συνολική συμβατική αξία των ως άνω απαιτούμενων έργων αθροιστικά θα πρέπει να είναι ίση τουλάχιστον με 5 εκατ. ευρώ.

Υπάρχουν και συγκεκριμένες προϋποθέσεις ανά τμήμα του έργου. Π.χ. για να συμμετέχει μία εταιρεία στ0 υποέργο 1: “Ενιαίο σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησης φαρμάκου” απαιτείται κατά τα τελευταία πέντε (5) έτη να έχουν υλοποιήσει και ολοκληρώσει επιτυχώς, έως την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών:

1. Προμήθεια και εγκατάσταση:Λογισμικού Φαρμακείων, σε τουλάχιστον διακόσια (200) φαρμακεία.
Λογισμικού Φαρμακαποθηκών, σε τουλάχιστον δεκαπέντε (15) φαρμακαποθήκες. o Κεντρικοποιημένη Διαχείριση Φαρμακείων, σε τουλάχιστον ένα Δημόσιο φορέα (με ελάχιστον 10 διασυνδεδεμένα φαρμακεία).
Ηλεκτρονική αποστολή παραγγελιών σε Φαρμακευτικές Εταιρείες, σε τουλάχιστον ένα Δημόσιο φορέα.

2. Ένα (1) τουλάχιστον έργο τεχνολογίας ΙοΤ απομακρυσμένου ελέγχου και διαχείρισης αισθητήρων, με τουλάχιστον πεντακόσιους (500) εγκαταστημένους αισθητήρες / σημεία παρακολούθησης, στο οποίο οι μετρούμενες παράμετροι να είναι προσβάσιμες διαδικτυακά μέσω λογισμικού εφαρμογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου