Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Σαρωτικές αλλαγές σε Οργανισμούς και φορείς μετά τις εκλογές – Τα σχέδια των κομμάτων

Υπουργείο Υγείας: Σαρωτικές αλλαγές σε Οργανισμούς και φορείς μετά τις εκλογές – Τα σχέδια των κομμάτων

Τι θα αλλάξει το υπουργείο Υγείας στους μεγάλους φορείς μετά τις εκλογές

Δήμητρα Ευθυμιάδου - HR



Σε σαρωτικές αλλαγές σε Οργανισμούς αλλά και φορείς αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας μετά τις εκλογές ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί μετά τις κάλπες.

Ήδη τα τρία μεγάλα κόμματα σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, έχουν καταρτίσει ειδικά σχέδια για την ανασυγκρότηση των βασικών Οργανισμών και των φορέων που ανήκουν στο υπουργείο Υγείας, βάσει των οποίων αλλάζει όλος ο τρόπος λειτουργίας τους.

Άλλωστε είναι κοινή διαπίστωση όλων των κομμάτων ότι οι βασικοί Οργανισμοί του υπουργείου Υγείας αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα σύγχρονα δεδομένα αλλά και στις αλλαγές της κοινωνίας και του ίδιου του κράτους.

Οι αλλαγές από το υπουργείο Υγείας

Ειδικότερα η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr προτίθεται να αλλάξει όλο το οργανόγραμμα και τον τρόπο δράσης για τον ΕΟΔΥ, τον ΕΟΠΥΥ και τον ΕΟΦ.

Σε ό,τι αφορά στον ΕΟΔΥ αναμένεται να αναδιοργανώσει όλες τις υπηρεσίες ώστε να παρέχουν πραγματικά προγράμματα πρόληψης για τη δημόσια Υγεία στον πληθυσμό. Αναμένεται να δημιουργηθούν νέα Τμήματα και δομές του ΕΟΔΥ σε όλη τη χώρα, ώστε να μπορούν να παρέχονται υπηρεσίες πρόληψης σε τοπικό επίπεδο αλλά και να υπάρχει προετοιμασία για έκτακτες περιπτώσεις προβλημάτων δημόσιας υγείας.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναμένεται να δημιουργηθεί νέο οργανόγραμμα εντός του Οργανισμού ενώ θα υπάρξει και ακριβής περιγραφή του έργου και του αντικειμένου για κάθε εργαζόμενο (job description) κάτι που σήμερα δεν υπάρχει. Αποτέλεσμα όμως είναι να κρίνεται μη αποδοτικός ο ΕΟΔΥ.

Αντίστοιχες ενέργειες σχεδιάζονται τόσο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με τον ΕΟΠΥΥ η νυν κυβέρνηση σχεδιάζει εάν εκλεγεί και πάλι να προχωρήσει σε πλήρη αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Οργανισμού.

Θα προχωρήσει στην ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών ώστε να μπορεί ο φορέας να ελέγχει δαπάνες αλλά και παρόχους σε πραγματικό χρόνο, με την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση από ανθρώπινο παράγοντα.

Σχέδιο με το οποίο φαίνεται να συμφωνούν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Στον ΕΟΦ από την άλλη αναμένονται επίσης ριζικές αλλαγές, που θα σχετίζονται τόσο με τη Διοίκηση όσο και με τα αρμόδια τμήματα που ελέγχουν τα φάρμακα.

Θα επιδιωχθεί η επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να μην μπορούν να υπάρχουν περιθώρια για παρεμβάσεις άλλου τύπου.

3 σχόλια:

  1. Ομάδα που κερδίζει …δεν την αλλάζεις !!!EΟΠΥΥ χωρίς claw back δεν υφίσταται !!
    Απλά είναι τα πραγματάκια !!
    Υγεία στην Ελλάδα χωρίς τα κοροϊδάκια τους παρόχους δεν υπάρχει !!
    Η βάση της διάγνωσης είναι η τζάμπα παροχή των εργαστηριακών γιατρών .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μόνη σαρωτική αλλαγή θα είναι ότι οι γαλάζιοι ΣΥΡΙΖΑιοι της ΝΔ θα πάνε ομαδον διακοπές οκτώ το ελάχιστο χρόνια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφου δεν αντιδρουμε καλα να παθουμε ...θα αφησουμε χρεος στα παιδια μας εχουμε προεδρο με ...... που παει παρακαλετα και στα γονατα γελοιοι α γελοιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή