Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψηφιακή επανάσταση στην Υγεία και ριζική ανακαίνιση στα Κέντρα Υγείας τη νέα τετραετία

Ρούλα Τσουλέα - IATROPEDIA

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κατά την παρουσίαση του Προγράμματος Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο 2023-2027.

Η ανακαίνιση των ΤΕΠ στα νοσοκομεία, ο εκσυγχρονισμός των κέντρων υγείας και η ολοκλήρωση της «ψηφιακής επανάστασης» στην Υγεία είναι μερικές από τις προτεραιότητες του προγράμματος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία, είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κέντρο Μείζονος Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Ο πρωθυπουργός άρχισε την παρουσίασή του για την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με δύο φωτογραφίες από τα ράντζα στον Ευαγγελισμό και τις νέες κλίνες εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Σωτηρία. «Είναι οι δύο εικόνες της σημερινής Ελλάδας», είπε, σημειώνοντας τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για να εξαλειφθούν τα ράντζα.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα γίνει σημαντική αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού και βελτιώσεις στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας. Όπως είπε, θα γίνει εκσυγχρονισμός των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε 80 νοσοκομεία. Επιπλέον, θα γίνει δραστική ανακαίνιση και των 156 κέντρων υγείας της χώρας, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επιπλέον, θα δημιουργηθούν περισσότερες από 300 μονάδες Τηλεϊατρικής, ενώ συνολικά θα αυξηθεί κατά 10.000 άτομα το προσωπικό στην Υγεία. «Στόχος μου είναι να μειωθεί κατά 70% ο χρόνος αναμονής στα επείγοντα», τόνισε ο πρωθυπουργός. Με αυτό τον τρόπο εξάλλου θα μειωθεί δραστικά και ο χρόνος αναμονής για τις ιατρικές πράξεις.

«Ήδη έχουμε εκπονήσει μία καινοτόμα στρατηγική ψυχικής υγείας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Και δεσμεύθηκε για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ακόμα πως μία από τις κεντρικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση την επόμενη τετραετία της ψηφιακής επανάστασης στην υγεία. Ο ψηφιακός φάκελος ασθενούς μέσω του του myHealth, θα είναι ολοκληρωμένος στο τέλος της επόμενης τετραετίας, είπε.

5 σχόλια:

  1. Ψηφιακά....Τέμπη και στην Υγεία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελεος βρε λαμογια ποση καταστροφη πλεον στην ερημη πατριδα ...να μας στειλετε ολους στο εξωτερικο θελετε!!! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδια δεν εχετε τιποτα αλλο να παιξετε ?? ελεος τα τεσσερα χρονια δεν εφτασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είπαμε! Ο σταθμάρχης φταίει για όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψηφίσαμε ΝΔ να κόψει τα claw back και αυτή έκανε υπουργό τον Πλεύρη και μας ξεβράκωσε προκαταβολικά
    Γιαυτο το Μάιο το νού σας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή