Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας – Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

Υπουργείο Υγείας: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι για το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας – Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ

Αναλυτικά από το υπουργείο Υγείας όλοι οι δικαιούχοι του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

HR

Μετά από μεγάλη καθυστέρηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως το ΦΕΚ για την χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους των νοσοκομείων από τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

Στο ΦΕΚ περιλαμβάνονται και νέες ειδικότητες όπως ψυχολόγοι φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φαρμακοποιοί, βοηθοί φαρμακοποιοί, οδοντοτεχνίτες και επόπτες υγείας καθώς και σχετικές ειδικότητες που απασχολούνται στην ΑΕΜΥ, στον ΕΟΔΥ, στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, στον ΟΚΑΝΑ, στο ΚΕΘΕΑ, στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών και στο Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού.

Οι κατηγορίες των δικαιούχων

Tο μηνιαίο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους μόνιμους και δόκιμους πολιτικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου και Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΑΧ-ΙΔΟΧ) του Υπουργείου Υγείας και των εποπτευόμενων φορέων του, ανά χώρο εργασίας, κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα, ως εξής:

Κατηγορία πρώτη (Α’ ) σε διακόσια ευρώ (200€).

Κατηγορία δεύτερη (Β’ ) σε εκατόν εξήντα πέντε ευρώ (165€).

Κατηγορία τρίτη (Γ’ ) σε εκατόν πενήντα (150€).

Κατηγορία τέταρτη (Δ’ ) σε εκατόν πέντε (105€).

Κατηγορία πέμπτη (Ε’) σε εβδομήντα ευρώ (70€).

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ

Πότε δεν θα πάρετε το επίδομα

Σημειώνεται ότι, το ανωτέρω επίδομα καταβάλλεται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι αυτού προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στους χώρους, στους κλάδους, στις ειδικότητες που δικαιολογούν την καταβολή του.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ σε περίπτωση απομάκρυνσης των υπαλλήλων, για οποιονδήποτε λόγο (όπως ενδεικτικά μετακίνηση, απόσπαση, μετάταξη, μετάθεση, διάθεση) από τα καθήκοντα, τις θέσεις, τις συνθήκες εργασίας, οι οποίες δικαιολογούν τη χορήγησή του, διακόπτεται ισοχρόνως η καταβολή του με ευθύνη του οικείου προϊσταμένου.

Υπογραμμίζεται ότι, το ανωτέρω επίδομα δεν καταβάλλεται σε προσωπικό που ασκεί αποκλειστικά διοικητικής φύσεως καθήκοντα.

Επιπλέον, σε περίπτωση που ανατίθενται στον υπάλληλο καθήκοντα άλλου κλάδου ή ειδικότητας, και τα καθήκοντα αυτά δε δικαιολογούν την καταβολή του επιδόματος, το επίδομα παύει να καταβάλλεται, από την ανάληψη των νέων καθηκόντων.

Σε περίπτωση που στον υπάλληλο ανατίθεται η άσκηση καθηκόντων άλλου κλάδου ή ειδικότητας σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις και η άσκηση αυτών των καθηκόντων δικαιολογεί την καταβολή επιδόματος, το επίδομα καταβάλλεται για όσο χρόνο προβλέπεται η νόμιμη ανάθεση των καθηκόντων.

Σε περίπτωση μείωσης των ωρών εργασίας το επίδομα συμπεριλαμβάνεται στην αναλογική μείωση των αποδοχών του υπαλλήλου σύμφωνα με την παρ. 1Α του άρθρου 51 του ν. 3528/2007 και τις κείμενες διατάξεις.

3 σχόλια:

  1. Οι γιατροι δεν εχουν καμια σχεση με αυτο .Δικαιουνται μονο cb ,φορους ,κρατησεις και τα σχετικα .Αντιλαμβανεσθε ποιος ΔΕΝ θα πρεπει να ξαναδει τη Βουλη ,ουτε με τηλεσκοπιο βεβαια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολλοι δεν πρεπει να την ξαναδουν γιατι ειναι ψευτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια ιατροί στο ενιαίο μισθολόγιο σε εποπτευόμενους φορείς ούτε η ειδικότητα δεν αναγνωρίζεται..μεγαλεία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή