Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Επικρατείας Ν.Δ: Συγχαρητήρια Πλεύρη στην Ε. Αγαπηδάκη – Τι είπε η Μ. Παγώνη για τη μη ένταξή της στο ψηφοδέλτιο

Γιάννα Σουλάκη IATROPEDIA

 
Τέλος στα σενάρια για το ποιος είναι "μέσα ή έξω" στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. έβαλε η ανακοίνωση των προσώπων από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Φαβορί» για μια θέση «στον ήλιο» ήταν τις τελευταίες ημέρες η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη,σενάριο το οποίο διαψεύστηκε από το πρωί και από την ίδια.

Αντίθετα, εντός ψηφοδελτίου και μάλιστα ως «επικεφαλής» του Επικρατείας της Ν.Δ. τοποθετήθηκε η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, όπως σας είχε ενημερώσει πρώτο από εχθές το iatropedia.gr.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο οποία χειρίστηκε -μεταξύ άλλων σοβαρών θεμάτων- όλους τους τελευταίους μήνες αθόρυβα και αποτελεσματικά το πρόγραμμα Προσυμπτωματικού Ελέγχου «Σπύρος Δοξιάδης», αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού, ο οποίος αποφάσισε να την εντάξει σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Τα συγχαρητήρια του στη συνεργάτιδά του στο Υπουργείο Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, έδωσε μέσω twitter, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ποια είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στην «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα.

Είναι Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτιδα σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 50 εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Από τις 24/11/2019 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε την Ειρήνη Αγαπηδάκη, Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και στη συνέχεια

Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, του Υπουργείου Υγείας.

Παγώνη: «Δεν θα είμαι στο Επικρατείας να σταματήσει αυτή η ιστορία»

Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά της στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε τη θέση της.

«Από χθες έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, τι θα γίνει και ποιοί θα είναι. Επειδή έχω συνηθίσει τον κόσμο να λέει αλήθειες, εγώ στο Επικρατείας της ΝΔ δεν είμαι. Από χθες έχω δεχθεί πολλά μηνύματα από όλη την Ελλάδα, δεν μπορούσα να απαντήσω σε αυτούς τους ανθρώπους. Δεν είμαι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, να σταματήσει αυτή η ιστορία», ανέφερε αρχικά.

Ως προς το παρασκήνιο της μη ένταξής της στο ψηφοδέλτιο είπε πως, «δεν έχει σημασία πότε είχα συνάντηση, δεν θέλω να λέω ψέματα στον κόσμο. Δεν έχει νόημα να συζητάμε, τελειώνει το θέμα Παγώνη σήμερα. Είναι κάποια άλλα πρόσωπα που έχουν περισσότερη αναγνωρισιμότητα. Τον κ. Σκυλακάκη και τον κ. Στυλιανίδη τους γνωρίζω, τις υπόλοιπες κυρίες, κ.κ. Αγαπιδάκη και Χατζηιωαννίδου, δεν τις γνωρίζω».

2 σχόλια: