Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Οι επαγγελματίες υγείας υποψήφιοι της ΝΔ


Μετά την ιατρική ποδιά, αρκετοί ιατροί θα προσπαθήσουν να κερδίσουν την εκλογική ψήφο των Ελλήνων με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Στην πλειονότητά τους νέα πρόσωπα στο πολιτικό στίβο και αρκετές γυναίκες μεταξύ τους, επιθυμούν να φέρουν την γνώση και τη σοφία τους από τον επαγγελματικό στίβο στην πολιτική σκηνή.

Οι πλειοψηφία των γιατρών που κατέρχονται στις εκλογές της 21ης Μαΐου με την γαλάζια παράταξη είναι 40ριδες, με εμπλουτισμένη επιστημονική κατάρτιση αλλά και διαπρεπή πορεία στον χώρο τους και μάλιστα χαίρουν αναγνώρισης της τοπικής κοινωνίας που θα κληθούν να υπηρετήσουν. Στοιχεία από την ζωή και την πορεία τους επιχείρησε να συλλέξει το Virus.com.gr και σας παρουσιάζει τους υποψήφιους που θα κάνουν αγώνα για να περάσουν από τα ιατρικά γραφεία στα βουλευτικά έδρανα:

ΚΑΤΣΑΝΔΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

Είναι πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής έκανε τηςν ειδικότητά της στο ΠΓΝΑ «Λαικό»,υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Επιμελήτρια ‘Α ειδικότητας Παθολογίας του ΓΝΑ Ευαγγελισμός, με εξειδίκευση στην Ηπατολογία. Η κ. Κατσανδρή Έχει ασχοληθεί με τον συνδικαλισμό και την προάσπιση των δικαιωμάτων του ιατρικού κλάδου καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης και νοσηλείας των ασθενών. Επίσης, η ίδια έχει κατέλθει ξανά στον πολιτικό στίβο ως υποψήφια στην Ανατολική Περιφέρεια της Αττικής με την παράταξη «Νέα Αρχή» του κ. Πατούλη.

ΒΛΑΧΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ο Νίκος Βλαχάκος γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι αδερφός του ηρώα των Ιμίων, Παναγιώτη Βλαχάκου. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για περισσότερο από δυο δεκαετίες εργάζεται ως γενικός χειρουργός και διευθυντής στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά, ενώ έχει διατελέσει διοικητής στο ειδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά». Υπήρξε επίσης επί σειρά ετών γιατρός στις ακαδημίες κολύμβησης και πόλο του Ολυμπιακού. Έχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιώς και Νήσων, Δημοτικός Σύμβουλος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά. Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Πειραιά. Το 2019 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με την στήριξη της ΝΔ.

ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Είναι ειδικός παθολόγος-διαβητολόγος με ιδιωτικό ιατρείο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, έχει ειδικευτεί στην υπερτασιολογία και τη διαβητολογία, με μεταπτυχιακό τίτλο στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» και είναι ενεργό μέλος της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας και της Πανευρωπαϊκής Διαβητολογικής Εταιρείας. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης της Α΄ Παθολογική Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Υπηρέτησα ως Παθολόγος στη Μονάδα Υγείας «Ι.Κ.Α. Κουφαλίων» για επτά χρόνια. Το 2014 εξελέγην δημοτικός σύμβουλος στον Εύοσμο, υπηρέτησε τον Δήμο από τη θέση του Υπεύθυνου των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και από τη θέση του Αντιδημάρχου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας ενώ ταυτόχρονα διετέλεσε πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής. Επανεξελέγη το 2019. Είναι μέλος της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ και του Δ.Σ του ευρωπαϊκού ομίλου εδαφικής συνεργασίας ΕΛΙΚΑΣ.

ΓΚΟΛΙΔΑΚΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Είναι ειδικός καρδιολόγος και διατηρεί ιατρείο στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη. είναι διδάκτωρ της Ιατρικής. Το 2003 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Έχει ξεχωρίσει για την ιατρική προσφορά του σε αθλητικές ομάδες, ενώ αποτελεί όπως αναφέρουν τοπικές εφημερίδες της συμπρωτεύουσας πρότυπο ενεργού πολίτη ή ακόμη τον αναφέρουν ως «γιατρό των φτωχών».

ΚΙΟΥΜΟΥΡΤΖΙΔΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΟΣ –ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ

Γνωστή ως Τάνια τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στην Σίνδο, έχει διατελέσει τοπική σύμβουλος Πεύκων του Δήμου Νεάπολης-Συκεών είναι και μέλος της Επιτελικής Ομάδας για τα πολιτιστικά. Είναι , μέλος του ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υπεύθυνη Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας για την Κεντρική Μακεδονία. Είναι μέλος των φιλανθρωπικών σωματείων ΑΕΛΙΑ και ΜΕΛΙΣΣΑ, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΙΚΗΣ ΙΑΤΡΟΣ-ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ

Ο νυν δήμαρχος Λαγκαδά κατάγεται από το χωριό Βασιλούδι του Δήμου Λαγκαδά. Είναι απόφοιτος της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατρός καρδιολόγος – διδάκτορας του ΑΠΘ. Υπήρξε γενικός αρχίατρος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ πριν από τις σπουδές του στην ιατρική σχολή διετέλεσε επί σειρά ετών Διοικητής σε διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Υπηρέτησε στο Κεντρικό Ιατρείο της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ και στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, καθηγητής στις σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, ενώ μετεκπαιδεύτηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Ακόμη, υπήρξε επί σειρά ετών γιατρός στις αθλητικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. Ακόμη, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής στον Δήμο Λαγκαδά, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πρώτος σε σταυρούς Περιφερειακός Σύμβουλος στην Κεντρική Μακεδονία.

ΠΑΠΑΛΕΞΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ

Γνωστή ως Εύη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Η κ. Παπαλέξη είναι κόρη του Γρηγορίου Φ. Παπαλέξη, δικηγόρου και της Φωτεινής Ν. Κολοβού, παιδιάτρου. Η ίδια είναι σταθερά μέλος του Κόμματος της Ν.Δ. από το 1995 και είχε θέση υποψηφιότητα για την προεδρεία της τοπικής οργάνωσης. Η κ. Παπαλέξη είναι ειδικευόμενη Γενικής Ιατρικής στο Γ.Ν. Αιτ/νίας Ν.Μ. Αγρινίου. Η υποψήφια βουλευτής μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ρωσικά.

ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΕΙ

Είναι Παιδίατρος – Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 2001 με βαθμό άριστα. Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» με βαθμό άριστα. Το 2012 απέκτησε τον τίτλο της ειδίκευσης στην Παιδιατρική, την οποία πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», Α΄ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ.
Η ίδια πραγματοποίησε μετεκπαίδευση στο Sophia Children’s Hospital στο Rotterdam – Ολλανδίας. Εξειδικεύτηκε στην Παιδιατρική Αιματολογία Ογκολογία. Από το 2013 έως σήμεα εργάζεται στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Από το 2015 διατηρεί ιατρείο στη Βούλα

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε στο Άργος. Η κ. Παναγιωτοπούλου ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα της επίσης καρδιολόγου Βαγγέλη Παναγιωτόπουλου, μετά από σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Η ίδια εργάστηκε τόσο στην Ελλάδα (Νοσοκομείο Άργους, Νοσοκομείο Αλεξάνδρα Θεραπευτική Κλινική), όσο και στο εξωτερικό (United Hospital Medical Center Ν. Jersey, ΗΠΑ και JOHN RADCLIFFE Hospital, Οξφόρδη). Η κ. Παναγιωτοπούλου απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Καρδιολογίας το 1995 και εξειδίκευση στην έγχρωμη υπερηχογραφία αγγείων. Εδώ και τρεις δεκαετίες διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Άργος. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος Δήμου Άργους και Περιφερειακή Σύμβουλος Αργολίδας και μάλιστα Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού. Ήταν εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος(ΕΝΠΕ) και εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ). Έχει κατέλθει ξανά ως υποψήφια βουλευτής του 2019.

ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ-ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ

Γεννήθηκε στην Αθηνά αλλά μεγάλωσε σε ένα χωριό του Άργους. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης «La Sapienza», με εξειδίκευση στη γυναικολογία και την μαιευτική στην Ελλάδα και μεταπτυχιακές σπουδές στην «Παθολογία της Κύησης» στο ΕΚΠΑ. Εδώ και 15 χρόνια διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Ναύπλιο. Από το 2018 έως σήμερα είναι Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας (δυο τετραετίες), ενώ διετέλεσε εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο από 2018 μέχρι το 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτές τις εκλογές λαμβάνει το πολιτικό «βάπτισμα» του πυρός ως υποψήφιος πολιτευτής.

ΣΠΗΛΙΩΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΧΑΙΑΣ, ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

Ο 40ρης Νικόλαος Σπηλιόπουλος με εξειδίκευση Καρδιομεταβολικά Νοσήματα-Λιπιδαιμικές διαταραχές στο Sorbonne Universités – UMPC Faculté de Médecine – Paris VI, μετά από εμπειρία σε δημόσιες υγειονομικές δομές ίδρυσε το Πρότυπο Καρδιολογικό Κέντρο – ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ένα ολοκληρωμένο καρδιολογικό, εργομετρικό, αθλητικό διαγνωστικό κέντρο στο Αίγιο, το οποίο είναι στελεχωμένο από έμπειρους και πλήρως καταρτισμένους καρδιολόγους. Επίσης

διαθέτει και δεύτερο καρδιολογικό ιατρείο στην Ακράτα. Θετικά απασχόλησε τα ΜΜΜ όταν το 2019 έσωσε μαζί με τον συνάδελφό του Γιώργο Αγγελόπουλο μια Ελβετίδα από έμφραγμα εν ώρα πτήσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι βραβεύτηκε ως πρόσωπο της Χρονιάς το 2020 σε τοπικό θεσμό της Πελοποννήσου.

ΛΙΒΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ Β ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε και ζει στο Κερατσίνι, με καταγωγή από τη Χίο. Τελείωσε το Γυμνάσιο και Λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών, το πρώτο από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας: Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας με εξειδίκευση τη φάρμακο-οικονομία και το δεύτερο από την Ιατρική Σχολή με θέμα την Καρδιολογική Θεραπευτική-ΜΕΘ. Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Έκανε την ειδικότητα του ως γιατρός στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας αλλά και στο Νοσοκομείο Χανίων. Σήμερα απασχολείται στο ιδιωτικό του ιατρείο στο Κερατσίνι και συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα του Πειραιά. Σημειώνεται ότι πολιτεύτηκε με ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιατρικής Αθήνας. Από το 2005 έως και σήμερα είναι πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Β’ Πειραιά, τομεάρχης Υγείας Β’ Πειραιά, πρόεδρος Τ.Ο. Αμφιάλης και πρόεδρος ΝΟΔΕ Β’ Πειραιά.

ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΙΝΕΤΖΗ ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ-ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ

Γεννήθηκε στην Κεφαλονιά και κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ και έλαβε το 1999 τον τίτλο της ειδικότητας της Καρδιολογίας και αμέσως μετά έγινε κάτοχος δεύτερης ειδικότητας , της Εντατικολογία των Ενηλίκων. Το 1998 εξειδικεύτηκε στην Ηχοκαρδιογραφία και στην κλινική Καρδιολογία και ακόμη έκανε μετεκπαίδευση στο Aντιυπερτασικό Ιατρείο και στο Τμήμα Ηχοκαρδιογραφίας. Είναι κάτοχος master του ΕΚΠΑ καθώς ακόμη εξειδικεύτηκε στην Καρδιοαναπνευστική κόπωση. Η κ. Δημητρακάκη έχει υπηρετήσει σε Δημόσια Νοσοκομεία, ενώ από το 2002 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Είναι μέλος του ΙΣΑ και εκλέκτωρας του ΠΙΣ (από τον Οκτώβριο του 2018). Είναι πολιτικό στέλεχος της ΝΔ και μέλος Γ.Γραμματείας Επιστημονικών Φορέων και Γραμματείας Οικουμενικού Ελληνισμού.

ΚΑΡΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Είναι Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Ιατρικού Αθηνών, ενώ έχει υπάρξει στην αντίστοιχη θέση και σε άλλα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας. Ο Δρ. Αν. Καρανδρέας είναι αριστούχος απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Με αριστεία έγινε δεκτός στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Harvard USA. Είναι αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έλαβε την ειδικότητα και την εξειδίκευση της Γενικής Χειρουργικής σε μεγάλα κέντρα της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας. Παράλληλα, διαθέτει πολυετή εξειδίκευση σε παθήσεις ανωτέρω και κατωτέρω πεπτικού στην Πανεπιστημιακή κλινική Hammersmith του Λονδίνου.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΩΜΑΙΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Ευρυτανία. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού της Αθήνας και σπούδασε Ιατρική στο ΕΚΠΑ. Μεταξύ άλλων, έκανε ερευνητική εκπαίδευση (research fellow) στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά, ενώ αναγορεύθηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εξειδικευθεί στη Μικροχειρουργική, με υποτροφία του Ιδρύματος ¨Α. Ωνάσης¨ και έλαβα το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πλαστικής Χειρουργικής (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery / EBOPRAS).Για μια δεκαετία εργάστηκε στο ΕΣΥ, ως Επιμελήτρια Πλαστικής Χειρουργικής και στη συνέχεια ως ελεύθερη επαγγελματίας. Εργασίες της δημοσιεύθηκαν σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει δώσει διαλέξεις σε Ελληνικά και διεθνή Ιατρικά Συνέδρια, ενώ έχε προσφέρει διδακτικό και εκπαιδευτικό έργο. Είναι μέλος πολλών Ελληνικών και διεθνών Ιατρικών Εταιρειών, καθώς και αιρετό μέλος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων.

ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

Είναι Ειδικός Ιατρός Δερματολόγος Αφροδισιολόγος, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. Είναι μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας,της Ελληνικής Εταιρείας ΔερματοΧειρουργικής & της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοσκόπησης. Εργάστηκε στη Δερματολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, στο Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας και στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός και έχει διδάξει μαθήματα, σε ειδικότητες ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ, στα Δημόσια ΙΕΚ και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στο ενεργητικό του έχει πλούσια εθελοντική δράση με ομιλίες αλλά και την φροντίιδα ευπαθών κοινωνικά ομάδων καθώς και στο κοινωνικό ιατρείο της Εκκλησίας της Κρήτης. Από το 2013 έως σήμερα ιδιοκτήτης και Επιστημονικά Υπεύθυνος Δερματολογικού Ιατρείου στο Ηράκλειο και έχει συμμετάσχει σε πλήθος Επιστημονικών Ιατρικών συνεδρίων ημερίδων και επιμορφώσεων. Έχει διατελέσει Γενικός Συντονιστής των κομματικών οργανώσεων της ΝΔ Κρήτης.

ΜΗΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Νάπολης στην Ιταλία. Υπηρέτησε στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαλίων-Κέντρο Υγείας Καστελλίου αλλά και στο ΠΑΓΝΗ και εκεί ολοκλήρωσε την ειδίκευσή της στην Παθολογική Ογκολογία.Συμμετείχε ως κλινική ερευνήτρια και υποψήφια διδάκτωρ στη Μονάδα Κλινικών Μελετών της κλινικής Παθολογικής Ογκολογίας του ΠΑΓΝΗ και στο Εργαστήριο Βιολογίας του Καρκίνου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εξειδικεύτηκε στον καρκίνο του μαστού στο Διεθνές Ευρωπαϊκό Κέντρο του Καρκίνου στο Μιλάνο Ιταλίας, ως ερευνήτρια και πανεπιστημιακή υπότροφος. Επίσης, εργάστηκε ως Επιμελήτρια στο Ογκολογικό Τμήμα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου. Από το 2015 ιδιωτεύει αποφέροντας πλούσιο διδακτικό και συγγραφικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο καθώς ενεργό συμμετοχή σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά συνέδρια. Είναι μέλος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), της Ευρωπαϊκής (ESMO) και της Αμερικανικής Ογκολογικής Εταιρείας (ASCO). Συνδράμει εθελοντικά σε διάφορες πρωτοβουλίες στο χώρο της υγείας.

ΠΑΣΠΑΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ

Είναι απόφοιτος του “Λυκείου Κοραής” και της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ. . Εκπαιδεύτηκε στη γαστρεντερολογία σε αρκετά νοσοκομεία της Ελλάδας. Εργάστηκε σαν κλινικός ερευνητής για διάστημα περίπου τριών χρόνων στην πανεπιστημιακή γαστρεντερολογική κλινική του Royal London Hospital. Ακόμη, απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι board certified στην European Society of Gastroenterology and Hepatology. Το 1996 ίδρυσε και έκτοτε διευθύνει το Γαστρεντερολογικό τμήμα του Βενιζελείου Γενικού νοσοκομείου στο Ηράκλειο Κρήτης. To 2008 έγινε πρόεδρος του ενδοσκοπικού τμήματος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής εταιρίας και το 2014 πρόεδρος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής εταιρία. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 65 πλήρεις επιστημονικές εργασίες σε διεθνή έγκριτα περιοδικά. Από το 1999 μέχρι το 2014 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. Γενικός γραμματέας 1999-2002 & πρόεδρος 2005-2014.

ΣΠΑΝΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

O Γενικός Ιατρός κ. Σπάνιάς εκτός από την Ιατρική σπούδασε και «Διοίκηση Υπηρεσιών και μονάδων Υγείας» σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Από το 2018 έως σήερα είναι ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, ενώ ο Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Πρόεδρος Γενικών Ιατρών Ν. Καρδίτσας. Από τον Οκτώβριο τοου 2014 μέχρι σήμερα Εκλεγμένο είναι μέλος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Στο ΕΣΥ έχει υπηρετήσει ως Επιμελητής Γενικής Ιατρικής στο Κ. Υγείας Σοφάδων , στο Π.Ι. Μακρυχωρίου Κ. Υγείας Παλαμά, στο Γ.Ν. Καρδίτσας, και στο Κ. Υγείας Καρδίτσας. Έχει διατελέσει αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Καρδίτσας. Τη τελευταία εξαετία είναι μέλος του Τομέα υγείας της Ν.Δ. στη πρωτοβάθμια Επιτροπή υγείας και Υπεύθυνος ‘Δημόσιας υγείας’ στον τομέα υγείας ΝΟΔΕ Καρδίτσας (2016-2018).

ΣΠΥΡΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή στη Κέρκυρα. Σπούδασε στην Ιατρική Αθηνών με ειδίκευση στην μαιευτική γυναικολογία και έκανε μεταπτυχιακό στη Μοριακή και Εφαρμοσμένη φυσιολογία στο ΕΚΠΑ. Στο ΕΣΥ υπηρέτησε σε διάφορες υγειονομικές δομές κάνοντας ειδικότητα και αγροτικό αλλά και ως επικουρικός. Πλέον ιδιωτεύει στην Κέρκυρα και ως επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής ΡΕΑ στην Αθήνα. Σε συνδικαλιστικό επίπεδο υπήρξε αντιπρόεδρος στον Ιατρικό Σύλλογος Κέρκυρας από το 2018 έως το 2022 και έκτοτε είναι εκπρόσωπος στο ΠΙΣ. Στην Πολιτική συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση καθώς ο πατέρας του υπήρξε Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων. Ο ίδιος επιτελεί κοινωνικό έργο μέσω ενημερωτικών δράσεων για την υπογεννητικότητα στην χώρα μας.

ΚΥΛΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΙΛΚΙΣ

Γεννήθηκε στο νομό Κιλκίς. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. και έλαβε την ειδικότητα του Οικογενειακού Γενικού Ιατρού στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου”, την οποία και άσκησε στο Κέντρο Υγείας Αλεξανδρείας Ημαθίας. Έχει επίσης διατελέσει πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς από το 1991 εως και το 1993 Από το 2000, εκλέγεται Βουλευτής στο νομό Κιλκίς, ενώ στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις του 2004, 2007 και 2009 εξελέγη πρώτος Βουλευτής του νομού. Έχει διατελέσει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής κατά των Ναρκωτικών καθώς επίσης και Μέλος των Επιτροπών κατά του ντόπινγκ, Κοινωνικών Υποθέσεων και Μορφωτικών Υποθέσεων.

ΣΑΧΠΕΚΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Είναι πτυχιούχος Ιατρικής με ειδίκευση στη Γενική Χειρουργική, Καρδιοαγγειακή Χειρουργική και εξειδίκευση στην Καρδιοθωρακική Χειρουργική στις ΗΠΑ. Διαθέτει 20ετή εμπειρία σε Καρδιοθωρακοχειρουργικές Κλινικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εργαστεί ως Καρδιοθωρακοχειρουργός στην Κλινική «Κυανούς Σταυρός» – Euromedica και στην Κλινική «Αγ. Λουκάς», στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος στο «ΚΑΡΔΙΟ – ΙΑΣΙΣ». διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς. Άξιο λόγου είναι ότι διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας «Μέθοδος Θεραπείας Οξείας Καρδιακής Ανεπάρκειας – 2002» και παράλληλα έχει δημοσιεύσει 19 επιστημονικές εργασίες, 6 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει πραγματοποιήσει 9 ομιλίες σε επιστημονικά συνέδρια.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από την Ορεινή Κορινθία και τη Μακεδονία. Η κ. Παπακωνσταντίνου ακολουθεί την παράδοση στην Ιατρική και την Πολιτική. Μετά την αποφοίτησή της στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και έκανε MSc στην Κλινική Ιατρική, Εργαστηριακή Ιατρική, Προληπτική και Κοινωνική Ιατρική με ειδίκευση στην Κλινική Ιατρική και επιμέρους εξειδίκευση στην Αιματολογία της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Ιούνιο του 2012 συμμετείχε με επιτυχία στις εξετάσεις της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και από τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Επαγγελματικής και Περιβαλλοντικής Υγείας. Έχει εκλεγεί πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικευομένων Ιατρών Βιοπαθολόγων (2011). πίσης, ασχολείται με τα προβλήματα της ειδικότητας της Ιατρικής Βιοπαθολογίας και των Ειδικευομένων Ιατρών.

ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΛΑΚΩΝΙΑ

Ο γενικός χειρουργός, με καταγωγή από το Έλος Δήμου Ευρώτα, υπήρξε Επιμελητής Α Γενικής Χειρουργικής στο Ν.Μ. Μολάων ΓΝ. Λακωνίας και πλέον εργάζεται στο νοσοκομείο Αθηνών Ερυθρός Σταυρός, ενώ έχει υπηρετήσει και στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Είναι απόφοιτος του Carol Davila University of Medicine and Pharmacy.

Στέλεχος της ΝΔ αλλά και του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη, είναι από το 2019 είναι εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας περιφέρειας Πελοποννήσου και πλέον κάνει το «μεγάλο βήμα» για την κεντρική πολιτική σκηνή,

ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Με καταγωγή από το Μεγανήσι Λευκάδας η Ιατρός Αιματολόγος-Ογκολόγος, έκανε μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Παιδιατρική Αιματολογία-Ογκολογία. Πλέον εργάζεται στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία” ως Επιμελήτρια στη μονάδα Αιματολογίας-Ογκολογίας της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης είναι Διδάκτωρ Ιατρικής στο ΕΚΠΑ. Κατά το παρελθόν παρείχε ιατρικές υπηρεσίες στο νησί της και συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας. Ειδικεύτηκε ως Ιατρός Παιδιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας Θριάσιο και ως Ιατρός Αιματολογίας στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”. Η ίδια έχει προσφέρει εθελοντικά στο «Χαμόγλεο του Παιδιού», στο «ΌΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ» για τη λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών δοτών Μυελού των Οστών, στην Axion Hellas. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και της SIOPEN.

ΑΜΕΤΟΓΛΟΥ ΧΙΟΥΜΕΪΡΑ ΞΑΝΘΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΑΙΕΤΗΡΑΣ

Γεννήθηκε στην Ξάνθη και σπούδασε Ιατρική στη Λάρισα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ειδικότητα έλαβε στην μαιευτική -γυναικολογία στα Νοσοκομεία Ξάνθης και Καβάλας. Εδώ και 8χρόνια διατηρεί δικό της ιδιωτικό ιατρείο στην Ξάνθη. Η ίδια μιλά για την διαδιετερότητα της ειδικότητας, το μοίρασμα των προβληματισμών και το ιδιαίτερο δέσιμο με τις γυναίκες που την εμπιστεύονται. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στην ιδιότητα της ως μητέρα τριών παιδιών και τονίζει ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε τον κόπο που απαιτεί η επιτέλεση αυτού του ρόλου. Επίσης είναι μέλος του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου και ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής το 2019 με την ΝΔ.

ΓΙΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ

Εργάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας. Υπήρξε δήμαρχος Έδεσσας για δυο δημοτικές περιόδους από το 2011, Δημοτικός Σύμβουλος, ως επικεφαλής της Δημοτικής Πρωτοβουλίας “Έδεσσα – Βεγορίτιδα”.

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΝΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΔΙΕΥΝΘΥΝΤΡΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Από τα Ζωνιανά, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Συμμετέχει στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο αρμόδιο για πειθαρχικά θέματα των ιατρών. Είναι αιρετή εκπρόσωπος των ιατρών, πλην των ειδικευομένων, της 7ης Υ.Πε. Κρήτης.

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ – ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

Γεννήθηκε στη Σάμο. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή GRT POPA στο Ιάσιο της Ρουμανίας και συνέχεια έδωσε τις εξετάσεις αναγνώρισης του ΔΙΚΑΤΣΑ. Στο ΕΣΥ υπηρέτησε στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Σάμου «ο Άγιος Παντελεήμων» και έκανε την ειδικότητά της στο Βιοπαθολογικό Εργαστήριο του νοσοκομείου, ενώ συνέχισε την ειδικότητα στο Μικροβιολογικό-Βιοχημικό Εργαστ΄ρηιο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αρεταίου αλλά και στη Παθολογία στην Α’ Παθολογική Κλινική του ΠΓΝ «Αλεξάνδρα». Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων. Έχει διδάξει στα Τ.Ε.Ε. Βοηθών Νοσηλευτών του Γ.Ν. Σάμου. Είναι μέλος της Ελληνικής Μικροβιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αθηρωμάτωσης.

2 σχόλια:

  1. Μαύρο στο δήθεν κόμμα της μεσαίας τάξης που μας ρημαξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλα τωρα μικροβιολογοι θελουν να τους ψηφισουμε για να παραταθη το ληστρικο κλοου μπακ;;;; ντροπη δεν εχουνε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή