Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Eurostat: Τους περισσότερους θανάτους από covid στην Ελλάδα και στην Κύπρο – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι στην Ελλάδα και την Κύπρο σημειώθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό επιπλέον θνησιμότητας (12%)

HR

Στοιχεία της Eurostat δείχνουν ότι η πανδημία COVID στην Ευρώπη βρίσκεται σε πλήρη ύφεση αλλά στην Ελλάδα και την Κύπρο οι θάνατοι δεν παρουσιάζουν μείωση.

Βάση των ίδιων στοιχείων της Eurostat, στην ΕΕ ο αριθμός των θανάτων ήταν μικρότερος τον Φεβρουάριο κατά 2% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2016-2019, ενώ στην Ελλάδα και την Κύπρο σημειώθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό επιπλέον θνησιμότητας (12%).

Για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού, μειώθηκαν στην ΕΕ οι θάνατοι σε σχέση με τον μέσο όρο κατά τον ίδιο μήνα στην περίοδο 2016-2019.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, ο αριθμός των θανάτων ήταν μικρότερος κατά 2% τον Φεβρουάριο, ενώ ήταν χαμηλότερος και στα δύο τρίτα των χωρών της ΕΕ. Αντίθετα, η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο είχαν τους περισσότερους επιπλέον θανάτους (12% και για τις δύο χώρες), ακολουθούμενες από την Πορτογαλία (6%) και την Ολλανδία και Γαλλία (4%).

Τι δείχνουν τα στοιχεία



Όπως φαίνεται από το διάγραμμα, η Ελλάδα είχε μικρότερη θνησιμότητα σε σχέση με την περίοδο 2016-2019 μόνο στην πρώτη φάση της πανδημίας και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2020 και τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2021.



Σε σύγκριση με την ΕΕ, η Ελλάδα είχε από τον Μάρτιο του 2021 υψηλότερη επιπλέον θνησιμότητα με εξαίρεση τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο του 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου