Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Κ. Μητσοτάκης: Καταργείται η συμμετοχή στα φάρμακα για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ – Τι είπε για τον προσωπικό γιατρό

Iatropedia newsroom

Στην κεντρική πολιτική της ΝΔ εντάσσεται το ΕΣΥ, ενώ ο θεασμός του προσωπικού γιατρού ήδη λειτουργεί καλά, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το πρωί στον ΣΚΑΙ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε στον προσωπικό γιατρό, το ΕΣΥ και στα αποτελέσματα του προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά».

Εξήγγειλε δε, την κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα για τους συνταξιούχους του ΕΚΑΣ, ενώ τόνισε απαντώντας σε ερωτήσεις του Γιώργου Αυτιά, πως το ΕΣΥ αποτελεί κεντρική πολιτική της ΝΔ, εφόσον γίνει και πάλι κυβέρνηση.

“Και με προσλήψεις γιατρών και με κίνητρα για να προσλάβουμε γιατρούς, γιατί έχουμε θέματα στα νησιά μας. Έχουμε εξασφαλίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης σημαντικούς πόρους για τα Κέντρα Υγείας και τα ΤΕΠ”, είπε.

Κ. Μητσοτάκης για Προσωπικό Γιατρό: «Λειτουργεί καλά ο θεσμός»

Για τον προσωπικό γιατρό, είπε ότι αρχίζει να λειτουργεί καλά ο θεσμός, όπως και ο προσωπικός φάκελος υγείας. Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά για τον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού.

“Έχουμε εντοπίσει πάνω από 5.000 γυναίκες που έμαθαν ότι έχουν καρκίνο του μαστού, δεν το γνώριζαν, λόγω του προγράμματος. Και επειδή το έμαθαν νωρίς, έχουν καλές πιθανοτητες να γιατρευτούν”, είπε.

4 σχόλια:

  1. Αν ήταν ο Πινόκιο η μύτη του θα .....εξυνε το 🌙......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πρωην δικαιουχοι ΕΚΑΣ , εδω και χρονια δεν πληρωνουν συμμετοχη για τα φαρμακα τους ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για το rebate και claw back να πάρει θέση ..!!τα άλλα είναι χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγένεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι προφανες οτι καμια απολυτως κυβερνηση δεν επιθυμει πρωτοβαθμια περιθαλψη ουτε λυσεις σε χρονια προβληματα των γιατρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή