Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Πλεύρης: Έρχεται επίδομα για εξωσωματική και κρυοσυντήρηση

Επίδομα στις γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση και να προχωρήσουν σε κρυοσυντήρηση ωαρίων, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Healthpharma.gr

Μιλώντας στην Κατερίνα Καινούργιου, ο Υπουργός Υγείας της είπε πως έπαιξε ρόλο η δική της παρουσία για το συγκεκριμένο θέμα που έχει βρεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων, ενώ αποκάλυψε πως τα βράδια επισκέπτεται τα νοσοκομεία χωρίς να φανερώνει την ταυτότητά του.

«Ηταν μία από τις δικές σου παρουσίες, όταν αναφέρθηκες στο πως πρέπει να γίνει η κρυοσυντήρηση… Ηταν ένα από τα θέματα που μας είχε προβληματίσει και αυτή τη στιγμή έχουμε ένα νόμο με θετική απήχηση για τις γυναίκες αφού αυξήθηκε το όριο ηλικίας για να κάνουν παιδί και πλέον γίνεται η κατάψυξη ωαρίων και για κοινωνικούς λόγους» είπε ο Θάνος Πλεύρης στην Κατερίνα Καινούργιου και επεσήμανε πως πλέον αυξάνεται το όριο συμμετοχής του κράτους στα φάρμακα των γυναικών που υπόκεινται σε εξωσωματική, ενώ «είμαστε σε συνεννόηση για να υπάρξει επίδομα με εισοδηματικά κριτήρια», με το κράτος να καλύπτει ακόμα και την κρυοσυντήρηση.
Πλεύρης:«Όταν φτάνεις στον θάνατο αναθεωρείς τον τρόπο σκέψης σου»

Ο Θάνος Πλεύρης, θυμήθηκε και τις στιγμές που νοσηλεύτηκε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο. «Όταν φτάνεις κοντά στον θάνατο αναθεωρείς τον τρόπο σκέψης σου και τελικά φτάνει να είναι ευτύχημα που έχεις μία εμπειρία ζωής που σε κάνει να εκτιμάς τα αυτονόητα. Την ώρα που η γυναίκα μου υπέγραφε έντυπο συναίνεση για μία επέμβαση που είχε 20% πιθανότητες να ζήσω και 80% πιθανότητες να πεθάνω, διάβαζε ευχές κόσμου που έλεγε να πεθάνω. Θεωρώ πως επειδή αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν τέτοια εμπειρία στη ζωή τους, αν την είχαν δεν θα έβγαζαν τέτοιο χαρακτήρα. Να είναι καλά και ας μη βρεθούν ποτέ σε δύσκολη θέση. Άλλοι θα μας συμπαθούν, άλλοι θα μας αντιπαθούν, το θέμα είναι να πορευόμαστε με αξιοπρέπεια», είπε χαρακτηριστικά, ο Θάνος Πλεύρης.

Αποκάλυψε τέλος, ότι αρκετά βράδια πηγαίνει στα νοσοκομεία χωρίς να φανερώνει την ταυτότητά του, για να δει την κατάσταση.

«Οσες φορές έχω κάνει βραδινές επισκέψεις, έχω συνήθως έναν συνεργάτη και του λέω να πάει μέσα για να δει τον χρόνο αναμονής στα Επείγοντα. Μόνο όταν έχεις γνώση μπορείς να δεις πως θα διορθώσεις κάτι. Εχουμε καλούς γιατρούς, καλά μηχανήματα, αλλά έλλειψη ανθρωπίνου δυναμικού και πίεση επειδή απουσιάζει η πρωτοβάθμια υγεία» σημείωσε ο Υπουργός Υγείας.

3 σχόλια:

  1. για το αδικο κλοου μπακ σιγην ιχθυος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί κύριε Θανάση τέτοιες αποφάσεις όταν κάνουμε εισαγωγή νεολαίας και επενδυτών από χώρες της Αφρικής και της Ασίας; Πεταμένα λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φύτρωσαν λεφτοδεντρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή