Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Άρον – άρον τα τελευταία ρουσφέτια πριν τις κάλπες – Όλο το παρασκήνιο

Υπουργείο Υγείας: Άρον – άρον τα τελευταία ρουσφέτια πριν τις κάλπες – Όλο το παρασκήνιο

Το υπουργείο Υγείας φαίνεται ότι κατέχει τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για ρουσφέτια

HR

«Βροχή» πέφτουν τα αιτήματα πριν τις εκλογές 2023 στο υπουργείο Υγείας, από πολιτικούς παράγοντες και διάφορους φορείς της πολιτικής ζωής. Μάλιστα ο αριθμός των αιτημάτων είναι τόσο μεγάλος που το επιτελείο του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη τρέχει και δεν φτάνει για να εξυπηρετήσει τους ψηφοφόρους.

Βέβαια το φαινόμενο αυτό δεν είναι άγνωστο καθώς όπως εξάλλου είθισται πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση, οι πιέσεις για κάθε είδους ρουσφέτια δίνουν και παίρνουν ενώ το υπουργείο Υγείας να είναι ψηλά στην λίστα των προτιμήσεων λόγω και του αντικειμένου που σχετίζεται με τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Στην κορυφή της λίστας με τα ρουσφέτια που υποβάλλονται στο υπουργείο Υγείας είναι:

– καλύτερο κρεβάτι στο ΕΣΥ,

–μετακινήσεις εργαζομένων

–μετατάξεις της τελευταίας στιγμής και πολλά άλλα.

Εξάλλου σε λίγες ημέρες «μπλοκάρουν» οι προσλήψεις και οι μετακινήσεις σε νοσοκομεία και φορείς υγείας από το υπουργείο Υγείας, μόλις επισήμως προκηρυχθούν εκλογές και κλείσει η Βουλή.

Οι εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μαΐου, όπως ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, δεν θα επιτρέψουν πλέον τη συνέχιση της διαδικασίας από το υπουργείο Υγείας για προσλήψεις αλλά και μετατάξεις όπως και μετακινήσεις εργαζομένων από τον έναν φορέα στον άλλον.

Ο νόμος, αλλά και οι σχετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών, προβλέπουν ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε πρόσληψη ή μεταβολή εργασιακού καθεστώτος για εργαζόμενους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Πολλά τα… ρουσφέτια

Στο πλαίσιο αυτό, «βροχή» πέφτουν τα αιτήματα τα τελευταία 24ωρα τα οποία ούτως ή άλλως είχαν ενταθεί τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Εκτός από τις μετακινήσεις εργαζομένων που βρίσκονται ψηλά στα «αιτήματα» που δέχεται το υπουργείο Υγείας, εσχάτως ασκούνται πιέσεις και από επικεφαλής φορέων και μονάδων να ανανεωθούν οι θητείες τους ώστε η νέα κυβέρνηση να τους βρει με μεγαλύτερο περιθώριο παραμονής στην θέση τους.

Πάντως, ήδη για τους περισσότερους επικεφαλής φορέων όπως Προέδρους Οργανισμών, Διοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων, οι θητείες έχουν ανανεωθεί το τελευταίο διάστημα ώστε να μην «μπλοκάρει» αμέσως μετά τις κάλπες το σύστημα υγείας.

Αντίστοιχα έχουν τοποθετηθεί και νέοι Διοικητές σε Νοσοκομεία όπου οι προηγούμενοι είχαν απομακρυνθεί.

3 σχόλια: