Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Παύλος Πολάκης: Ανακατανομή προσωπικού από νοσοκομεία της περιφέρειας σε μεγάλες μονάδες



Με χρηματοδότηση 140 εκατομμρίων ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ θα προσληφθούν 3.200 άτομα (γενικοί γιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι και λοιπό προσωπικό) για το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Σε πρόγραμμα ανακατανομής προσωπικού από δομές του ΕΣΥ όπου υπάρχει επάρκεια σε άλλες που σημειώνονται ελλείψεις, προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.
IATRONET
Σε συνέντευξή στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Παύλος Πολάκης σημείωσε την Κυριακή πως έχει διαπιστωθεί ότι στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης λείπουν νοσηλεύτριες, ενώ στην περιφέρεια λείπουν γιατροί.

“Υπάρχει νοσοκομείο στην περιφέρεια που έχει 100 οργανικές θέσεις νοσηλευτριών και υπηρετούν 130. Άλλο που έχει στον οργανισμό 210 κλίνες έχει αναπτυγμένες 200 και υπηρετούν 220 νοσηλεύτριες”, είπε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη, δεν είναι δυνατό να υπάρχουν νοσοκομεία στην Αθήνα που έχουν 40 κρεβάτια καλυμμένα και δέκα ράντζα και το βράδυ να υπάρχει μία νοσηλεύτρια και την ίδια στιγμή να υπάρχουν Κέντρα Υγείας με δέκα νοσηλεύτριες:

“Αυτό είναι το πελατειακό κράτος του παρελθόντος. Εμείς πάμε για άλλο κοινωνικό συμβόλαιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προσλήψεις

Αναφορικά με τις προσλήψεις στο ΕΣΥ, τόνισε πως έως σήμερα, έχουν αναλάβει υπηρεσία 3.830 άτομα.

Σε εξέλιξη να αναλAάβουν υπηρεσία είναι άλλα 3.100 άτομα και επιπλέον μέσα στον μήνα αναμένονται τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μέσω ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 4.000 ανέργων, δωδεκάμηνης διάρκειας με πλήρεις αποδοχές.

Στα τέλη Δεκεμβρίου – είπε – προκηρύχθηκαν 1.766 θέσεις μόνιμο προσωπικό και αναμένεται αρχές Φεβρουαρίου προκήρυξη 2.000 θέσεων μόνιμων γιατρών για όλα τα νοσοκομεία.

Πρωτοβάθμια

Επίσης, με χρηματοδότηση 140 εκατομμρίων ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ θα προσληφθούν 3.200 άτομα (γενικοί γιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι και λοιπό προσωπικό).

Θα καλύψουν τις ανάγκες του προγράμματος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με 270 δομές σε 65 πόλεις που θα καλύπτει 2,3 εκατομμύρια πολίτες.

Δημ.Κ.

4 σχόλια:

  1. Βάσει νόμου,τα χρήματα των ΕΣΠΑ,ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να διατεθούν σε προσλήψεις στο δημόσιο.
    Αυτο,προς ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλι ψεμματα και αν παρατηρησες σε καθε συνεντευξη ο αριθμος των προσληφθεντων αυξανει ! Απο τους 3500 της ΠΦΥ πηγαμε και σε 4000 μεσω ΟΑΕΔ και αλλες 2500 γιατρους για το το ΕΣΥ και συν .......4000 ακομη απο τον ΠολαΠινοκιο !Σε λιγο σε καθε ασθενη θα αντιστοιχουν ........4 γιατροι !

      Διαγραφή
  2. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ. ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ. ΕΞΑΛΟΥ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΙΑ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ, ΜΕ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ. ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΩΡΕ ΚΟΠΕΛΙ ΤΙ ΜΑΝΤΖΟΥΝΙ ΒΓΑΖΕΙ Η ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή