Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Έρχονται αλλαγές στο σύστημα προλήψεων των γιατρών στο ΕΣΥ



Αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων των γιατρών και 2.500 προσλήψεις τον Ιανουάριο, ώστε να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής των ασθενών, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ με την πρόσληψη 4.000 εργαζομένων, όπως νοσηλευτές, οι οποίοι θα προσληφθούν με 12μηνη σύμβαση και με πλήρη δικαιώματα, εντός Φεβρουαρίου.
Health view.gr

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι προσλήψεις θα είναι στοχευμένες για την ενίσχυση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ειδικά στα μεγάλα νοσοκομεία καθώς και των χειρουργείων. Όπως είπε, «πέρυσι προσλάβαμε 1.300 επικουρικούς γιατρούς και 3.500 προσωπικό γενικότερα για άμεσες ανάγκες και έτσι σταθεροποιήθηκε το σύστημα».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο κ. Ξανθός ανέφερε : «έχουμε καλές σχέσεις με τον κ. Πολάκη, ο καθένας έχει την ιδιοσυγκρασία του, όλοι κρινόμαστε από τον τόπο που ασκούμε το αξίωμα μας». Ωστόσο, στον αντίποδα των δηλώσεων του κ. Πολάκη αναφορικά με το ΕΣΥ, ο κ. Ξανθός δήλωσε:

«Προφανώς δεν μπορείς να είσαι ικανοποιημένος από τη λειτουργία του συστήματος υγείας σήμερα, αλλά η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη». Όπως είπε, «γίνονται βήματα σταδιακής βελτίωσης και αναβάθμισης… Αλλάζει το κλίμα». Τόνισε ότι η υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ έχει αναστραφεί, με τις δαπάνες υγείας να ανέρχονται σε 5,1% του ΑΕΠ το 2016, από το 4,7% του ΑΕΠ το 2014. «Το ποσό είναι ανεπαρκές για να αντιμετωπίσει και την αυξημένη ανάγκη που έχει προκαλέσει και η ιδία η κρίση… Η ανάταξη του συστήματος δεν είναι εύκολη υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά.

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή 4000 μέσω ΟΑΕΔ, 2500 γιατροί στο ΕΣΥ τον.....Ιανουάριο, 3500 προσωπικό στην ΠΦΥ !!! 10000 προσλήψεις εντός του 2017 !!! Ενώ χρωστάει σε ότι.....αναπνέει ! Όποτε στριμώχνουν τον Ξανθό ......κάνει προσλήψεις ! Στα.....λόγια βέβαια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ άκουσα για 60-70.000.000.000 προσλήψεις...
    Ειναι σαν τα 99 σουβλάκια που παραγγέλνει κάποιος στο ανέκδοτο,και ο άλλος τον ρωτάει γιατι όχι 100...

    ΑπάντησηΔιαγραφή