Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

“Κατέρρευσε” ο διάλογος με τους επαγγελματίες ειδικής αγωγής


Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε ο διάλογος για την υπογραφή νέας σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τους επαγγελματίες ειδικής αγωγής.

Εκπρόσωποι του κλάδου είχαν εκφράσει προ ημερών την έντονη δυσαρέσκειά τους τόσο επί της διαδικασίας όσο κι επί του περιεχομένου της προτεινόμενης σύμβασης, ζητώντας απόσυρση του κειμένου, 3μηνη παράταση του χρόνου διαβούλευσης και διαφανείς διαδικασίες (εδώ). Αιτήματα τα οποία προφανώς δεν έγιναν δεκτά, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να «καταρρεύσουν».

Επτά (7) φορείς του χώρου αποχώρησαν από το διάλογο, αρνούμενοι να υπογράψουν μία σύμβαση η οποία – όπως λένε – «υποβιβάζει τις Επιστήμες που ασχολούνται με την Ειδική Αγωγή (Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Ψυχολόγους) και οδηγεί στην εξαθλίωση και στον αφανισμό των Θεραπευτών με άμεσο αντίκτυπο στους ίδιους τους Ασφαλισμένους και στα Παιδιά αυτών».

Απαιτούν, παράλληλα, άμεση συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, ενώ προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση αξιοπρεπών παροχών υπηρεσίας και συνθηκών εργασίας, ζητώντας από γονείς, συλλόγους ΑμεΑ και άλλους επαγγελματικούς κλάδους να σταθούν στο πλευρό τους.

2 σχόλια:

  1. Αρκετά φραγκάκια έβγαλαν οι λογοθεταπευτες... Περισσότερα απο τους παθολόγους , cash...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα νόμιμα και φορολογητεα όμως. Αν νομίζεις οτι είναι τόσο επικερδες να γίνεις και εσύ... τόσο εύκολο που νομίζεις ότι είναι.

      Διαγραφή