Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Ετοιμάζονται οι προσλήψεις για το νέο ΠΕΔΥ! Πότε θα προκηρυχθούν για γιατρούς προσωπικό

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Στην τελική του φάση βρίσκεται ο σχεδιασμός για τις προσλήψεις στο νέο ΠΕΔΥ.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, οι προκηρύξεις αναμένονται περί τα μέσα Μαΐου ώστε η διαδικασία να γίνει με ρυθμούς εξπρές και να ξεκινήσει κανονικά μέσα στο καλοκαίρι η τοποθέτηση του προσωπικού.

Οι προσλήψεις θα αφορούν συνολικά 3200 άτομα και θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ.

Με βάση και τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης: «Με χρηματοδότηση 140 εκατ. ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ θα προσληφθούν 3.200 άτομα (γενικοί γιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι και λοιπό προσωπικό) για να ξεκινήσει το πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με 270 δομές σε 65 πόλεις που θα καλύπτει 2,3 εκατ. πολίτες.»

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr, για τη στελέχωση του νέου ΠΕΔΥ, θα προτιμηθούν νέοι γιατροίώστε να μπορούν να εφαρμόσουν καλύτερα τα σύγχρονα προγράμματα πρόληψης που επιδιώκονται, ώστε σταδιακά ο πληθυσμός να παρακολουθείται υγειονομικά και να υπάρχει μακροπρόθεσμο οικονομικό όφελος. Διαβάστε ΕΔΩ πως θα επιλεγούν οι νέοι γιατροί: «Προσλαμβάνονται 3050 νέοι γιατροί και προσωπικό στο νέο ΠΕΔΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

Ταυτόχρονα με βάση το σχεδιασμό της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, πολλές από τις νέες προσλήψεις θα κατευθυνθούν προς τις Μονάδες του ΠΕΔΥ που θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση ώστε να καλύπτουν τα έκτακτα περιστατικ

7 σχόλια:

  1. To IKA ...reloaded, ξαναεπιστρέφει! Αντί να δώσουν την πρωτοβάθμια σε ΕΓΚΑΙΡΑ - ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ ιδιώτες συναδέλφους, πάνε τον χρόνο πίσω... Έρχεται η πλήρης διάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα γεμίσει το ΠΕΔΥ με απένταρους φτωχομπατίρηδες ηλικιωμένους, ενώ όποιος έχει 10, 20, 30 ευρώ θα πηγαίνει στο ζεστό σαλονάκι του ιδιώτη συναδέλφου με την ανθρώπινη συμπεριφορά. Το έργο το έχουμε ξαναδεί με το ΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρικυμια εν.......κρανιω!Αμεσα,δηλαδη τον.......Μαιο οι προσληψεις που αν θυμαστε ηδη το 2016 επρεπε ηδη να υπαρχουν οι πρωτες 60 ΤΟΜΥ! Οι 3500 περιεχουν 1800 γιατρους γενικους/παθολογους που θεωρητικα θα αντιστοιχουν σε 10000 πληθυσμο ανα .......4!Στην πραξη,επειδη η Ελλαδα εχει 8 εκ. αστικο πληθυσμο και οχι 2,3 εκ. σε καθε 4 γιατρους θα αντιστοιχουν οι επικοι 33000 !!!!Εκτος και αν τοποθετηθουν.......μπραβοι στην εισοδο και σε καθε 33000 κοσμο διωχνουν .......κλωτσηδον τις ......23000! Αντιλαμβανεστε τι εχει να γινει ακομη και με συμβατικη εξεταση!Οι .... ..στοκοι ομως του ΥΠΥΓ ονειρευονται ........ολιστικη αντιμετωπιση!!!Και...... 24ωρη λειτουργια!!!!!! Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.........καλα ας πουμε οτι ειναι ηλιθιοι!Ποσο ομως μπορει να ειναι!Αρα απλα ψευδονται!
    ΥΓ Απο ποιο ΕΣΠΑ εξασφαλισαν οι Πινοκιο του ΥΠΥΓ χρηματοδοτηση για....... δημοσιους υπαλληλους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πας στη γερμανια να τους βρεις τους νεους ιατρους.και να τους πεισεις να δουλεψουν με 1000 ευρω και με 2 ευρω τη βενζινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το ΕΣΠΑ μέχρι πότε θα τους πληρώνει; αυτό το ξεκαθάρισε το υπουργείο; ή είναι μέχρι τις εκλογές και βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ανωνυμε 11:18 ποσο δικιο μπορει να εχεις ομως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο τον νόμο απαγορεύεται η πληρωμή Κρατικών Υπαλλήλων απο ΕΣΠΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή