Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Ικανοποίηση Πολάκη από τη λειτουργία του ΕΣΥCapital.gr

Ικανοποιημένος από την λειτουργία του ΕΣΥ συνεχίζει να δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δηλώνει ότι η εικόνα του ΕΣΥ είναι ότι αρχίζει σήμερα να ορθοποδεί. 

"Είμαστε ικανοποιημένοι από το ότι ισορροπήσαμε ένα σύστημα που κινδύνευε να καταρρεύσει. Η εικόνα του ΕΣΥ σήμερα, είναι ενός συστήματος που αρχίζει να ορθοποδεί, μετά από πολλά χρόνια υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και συνειδητής διάλυσης", αναφέρει. Εκτιμά δε, ότι πως παρά τα προβλήματα, η εμπιστοσύνη των πολιτών δεν έχει κλονιστεί απέναντι στο ΕΣΥ.

"Από τον Οκτώβριο του 2015, που πρακτικά αρχίσαμε να κυβερνάμε, παραλάβαμε ένα σύστημα σε στάδιο αρχόμενης λειτουργικής κατάρρευσης. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε οριζόντια περικοπή δαπανών βάσει των μνημονιακών συμφωνιών, η οποία βέβαια δεν ακούμπησε ούτε μία τρίχα απ΄ όλο το σύστημα, που γέννησε υπερτιμολόγηση, διαπλοκή και διαφθορά στον χώρο της Υγείας, και οδήγησε σε ακραίες καταστάσεις. Στην έλλειψη φαρμάκων, βασικών υλικών, στη δυσλειτουργία υπηρεσιών και όλου του συστήματος της δημόσιας περίθαλψης. Επίσης, υπήρξε μαζική έξοδος ανθρώπινου δυναμικού, λόγω των αλλαγών στο συνταξιοδοτικό και ταυτόχρονα η -πρακτικά- απόλυση 2.500 γιατρών από την πρωτοβάθμια περίθαλψη, επί Αδ. Γεωργιάδη, που ουσιαστικά οδήγησε σε κατάρρευση του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας. Την ίδια στιγμή υπήρχε μια κατάσταση εκτίναξης δαπανών, και εδώ είναι το παράλογο, σε όλες τις υποστηρικτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων.

Επίσης, για μια ακόμη φορά ο υπουργός υγείας επιτίθεται εμμέσως στα ΜΜΕ, αναφέροντας ότι "αυτό που δεν μπορώ και εκνευρίζομαι είναι το ψέμα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος γκεμπελισμός από αυτό το πράγμα, λέγε, λέγε, στο τέλος κάτι θα μείνει".

Για τις προσλήψεις στα νοσοκομεία ανέφερε πως: "Σε εξέλιξη να αναλάβουν υπηρεσία είναι άλλα 3.100 άτομα και επιπλέον μέσα στον μήνα αναμένονται τα αποτελέσματα του διαγωνισμού μέσω ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 4.000 ανέργων, 12μηνης διάρκειας με πλήρεις αποδοχές. Τέλη Δεκεμβρίου, προκηρύχθηκαν, 1.766 θέσεις μόνιμο προσωπικό και αναμένεται αρχές Φεβρουαρίου προκήρυξη 2.000 θέσεων μόνιμων γιατρών για όλα τα Νοσοκομεία. Επίσης, με χρηματοδότηση 140 εκατ. ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ θα προσληφθούν 3.200 άτομα (γενικοί γιατροί, παθολόγοι, παιδίατροι και λοιπό προσωπικό) για να ξεκινήσει το πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με 270 δομές σε 65 πόλεις που θα καλύπτει 2,3 εκατ. πολίτες. Μιλάμε για μια τεράστια ένεση προσωπικού στο σύστημα υγείας.

Τέλος, δηλώνει ότι θα συνεχίσει να συγκρούεται με τα συμφέροντα παρά τον πόλεμο που δέχεται. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. Οι .....10000 του Ξανθού έγιναν ......14000 από τον έτερο κλόουν ! Κάθε νέα συνέντευξη και μερικές ......χιλιάδες διορισμοί επιπλέον !!! Όλα αυτά ενώ χρωστούν σε ότι ......αναπνέει ! Εκείνο το 10% που είχατε έτοιμα τα λεφτά για να ταβεπιστρέψετε , πότε θα τα δώσετε ......υπουργάρα μου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ! ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ. ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΠΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΙΜΑΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΠΤΑΚΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΝΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή