Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Στο «κόκκινο» το Νοσοκομείο Σωτηρία! Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 

Την ώρα που η γρίπη θερίζει, υπό διάλυση είναι το μοναδικό οργανωμένο Πνευμονολογικό Νοσοκομείο της χώρας το «ΣΩΤΗΡΙΑ», κατά την ΠΟΕΔΗΝ.

Συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Π.Πολάκη και ΠΟΕΔΗΝ. Οι συνδικαλιστές των νοσοκομείων καταγγέλλουν ότι σε μια περίοδο που υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων του Αναπνευστικού, λόγω της έξαρσης της γρίπης, το «ΣΩΤΗΡΙΑ» το μοναδικό οργανωμένο Ειδικό πνευμονολογικό Νοσοκομείο της χώρας καταρρέει.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, η προσέλευση και οι εισαγωγές των Ασθενών ημέρα με την ημέρα αυξάνονται. Οι συνθήκες νοσηλείας θυμίζουν Νοσοκομεία εμπόλεμων ζωνών. Μέρες τώρα ο κλάδος καταγγέλλει ότι υπάρχει πρόβλημα με την αντιμετώπιση της γρίπης. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: ««Ανοχύρωτα» τα νοσοκομεία χωρίς εντατικές εν μέσω γρίπης! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι»

Κατά τους εργαζόμενους, μεγάλη είναι η έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Στις 230 οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών υπηρετούν 132. Οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις είναι 40%. Στις 951 οργανικές θέσεις Νοσηλευτικού προσωπικού, υπηρετούν 640. Ποσοστό ακάλυπτων οργανικών θέσεων 40%.

Τα έτη της κρίσης αποχώρησαν 500 εργαζόμενοι και προσλήφθηκαν μόνο 50. Στα δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποχώρησαν 60 εργαζόμενοι και προσλήφθηκαν 10.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 44 υπάλληλοι «βολεύτηκαν δεξιά και αριστερά σε γραφεία Βουλευτών, Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ». Επίσης η Τεχνική Υπηρεσία αποδεκατίστηκε από προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συντηρηθεί ο ιατρικοτεχνολογικός εξοπλισμός και οι υποδομές των Νοσοκομείων.

«Δεν υπάρχουν Τραυματιοφορείς στο Νοσοκομείο. Έχει απομείνει ένας Τραυματιοφορέας για 4 κλινικές των 35 – 40 Ασθενών. Που να προλάβουν καθημερινά να μεταφέρουν 100 Ασθενείς για εξετάσεις και 30 εισαγωγές;» περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ.
Ο Προϋπολογισμός του Νοσοκομείου του έτους 2010 ήταν 56 εκατ. ευρώ. Πέρυσι και εφέτος είναι 24 εκατ. ευρώ. Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει υγειονομικό υλικό, φάρμακα.

«Πέφτει η παροχή του κεντρικού οξυγόνου. Δεν έχουν χρήματα να την γεμίσουν και η Διοίκηση βγάζει διαγγέλματα να σταματήσει η παροχή οξυγόνου σε Ασθενείς που το έχουν λιγότερη ανάγκη, σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού». Η στάθμη του οξυγόνου πέφτει επειδή το ταμείο του Νοσοκομείου είναι μείον, καταλήγει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου