Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΙΣΜαγνησίας: Επιστολή προς τον πρόεδρο του Π.Ι.Σ. για τα οφειλόμενα από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


Αποτέλεσμα εικόνας για ιατρικοσ συλλογος μαγνησιας

Προς τον
Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. 
κύριο Μιχαήλ Βλασταράκο 
Βόλος, 01/06/2017
Αρ.Πρωτ.:000775

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Π.Ι.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


Κύριε πρόεδρε,

Μία ακόμη δυσάρεστη εξέλιξη για τους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς διαφαίνεται να προκύπτει σύντομα. Πρόκειται για την αποπληρωμή των οφειλόμενων από τα προ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ασφαλιστικά ταμεία (ΤΑΠ-ΟΤΕ,Τ.Σ.Α.Υ. κ.λ.π.) προς τους συμβεβλημένους με αυτά ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς.

Ως γνωστόν η προθεσμία εξόφλησης αυτών των οφειλομένων σύμφωνα με τον τον σχετικό νόμο λήγει την 30η Ιουνίου 2017. Από πληροφορίες που δημοσιεύονται φαίνεται ότι μεθοδεύεται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αυτή η υποχρέωσή του να ανατεθεί στον Ε.Φ.Κ.Α., προφανώς μετά από απόφαση της κυβέρνησης. Όπως είναι κατανοητό αυτό σημαίνει ότι τα οφειλόμενα αυτά ποσά υπάρχει ο κίνδυνος να μην αποπληρωθούν ποτέ. Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει βεβαίως είναι με ποια δικαιοδοσία ο Ε.Φ.Κ.Α., ως ταμείο αρμόδιο για τις συντάξεις, θα αναλάβει να αποπληρώσει δαπάνες για την παροχή υγείας, που είναι αρμοδιότητα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Εάν ισχύουν όλα αυτά, όσοι αποφασίζουν αυτήν την μεθόδευση, ή δεν έχουν καταλάβει την διαφορά λειτουργίας μεταξύ Ε.Φ.Κ.Α. και Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όπως θα όφειλαν, ή με φτηνά κόλπα προσπαθούν να μην αποπληρώσουν τα μετά από τόσα χρόνια οφειλόμενα προς τους δικαιούχους ιατρούς.

Κε πρόεδρε, εκ του θεσμικού σας ρόλου, τόσο ως πρόεδρος του ανώτατου συνδικαλιστικού μας οργάνου, του Π.Ι.Σ., όσο και ως μέλος του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ., σας καλούμε να αποτρέψετε αυτήν την απαράδεκτη εκ μέρους της κυβέρνησης μεθόδευση και να μην επιτρέψετε για μία ακόμη φορά να απαξιώνεται η εργασία και αξιοπρέπεια των ιατρών εκ μέρους των κυβερνώντων.

Αυτοί που κυβερνούν πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να είναι διαχρονικά ασυνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους προς τους συμβεβλημένους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ιατρούς, ενώ απαιτούν από αυτούς συνέπεια στις υποχρεώσεις τους προς το ταμείο.

Επιτέλους οφείλουν προς τους ιατρούς-συνεργάτες τους και να τους αποπληρώσουν τα οφειλόμενα και να τους σέβονται.

Ο Πρόεδρος         Ο Γενικός Γραμματέας

Ευθύμιος Τσάμης  Σάββας Σάρκος

4 σχόλια:

  1. Αγαπητοί νέοι συνάδελφοι, φτάσαμε τους 6 μήνες απλήρωτοι και υβριζόμενοι από τους μπαταχτσήδες, οι συμβεβλημένοι! Βλέπετε με τι ......κακοήθη, εμπαθή και ανίκανα ΖΩΑ θα έχετε να κάνετε αν ενταχθείτε στις .....στάνες που βάφτισαν ΤΟΜΥ ; Βλέπετε που θα καταντήσετε; Δείξτε και ανοίξτε τα μάτια σας! Μακάρι να είχα τα χρόνια σας να έφευγα και εγώ έξω ! Χώρα που την Υγεία την κυβερνούν ιδεοληπτικοί τεμπελχανάδες και κοινοί συκοφάντες τύπου ΞανθοΜαδούρο, Μπαταχτσίμη , Γεωργακοπουλέσκου δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ μέλλον ! Ακόμη και τα 1500 ......ψωροευρώ που σας τάζουν (αλλά από αυτά θα πληρώνετε και.......ΕΦΚΑ!!!!), δεν θα σας τα δίνουν όπως κάνουν με τους συμβεβλημένους ενώ θα σας αντιστοιχεί ντε φάκτο .......10000 πληθυσμός , για......ολιστική αντιμετώπιση και στο......σπίτι ! Γαλέρα .......!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι άλλο σώσιμο από τον ΠΙΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως στον Βόλο, φαίνεται να έχετε χιούμορ, γιατί στέλνετε επιστολή να σας λύσει ο ΠΙΣ θέματα του ΕΟΠΥΥ...ποιος ???..Αυτός που αφήνει τον Μπερσίμη να έχει απλήρωτους τους γιατρούς επί επταμήνου...Λυπάμαι που θα το πω, αλλά χτυπάτε όχι απλά κλειστές πόρτες, αλλά θεόκλειστες και με πολλά μάνταλα και σύρτες από μέσα...Η ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ποιον στείλατε το αίτημα???...Προκόψατε, τα πιάσατε τα λεφτά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή