Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Μπαργιώτας: «Παραμελημένο και υποχρηματοδοτημένο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο»

Την έκρυθμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΠΓΝΛ) αναδεικνύει με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, κ. Κώστας Μπαργιώτας.


Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους από κάθε μεριά της χώρας, τα προβλήματα έχουν πλέον διογκωθεί. Οι διαρκείς και οριζόντιες περικοπές των προϋπολογισμών οδήγησαν σε ελλείψεις υλικών, ελλιπή ιατρικό εξοπλισμό και μείωση του προσωπικού.

Το μέγεθος του προβλήματος γίνεται εμφανές, αν συγκρίνει κανείς τον προϋπολογισμό του με τους προϋπολογισμούς των άλλων Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων της Περιφέρειας. Από τη σύγκριση προκύπτει η συστηματική αδικία σε βάρος του Νοσοκομείου. Είναι το μοναδικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της περιφέρειας του οποίου μειώθηκε ο προϋπολογισμός (από 45 σε 42 και μετά 40 εκ. ευρώ), πάρα την αύξηση των εισαγωγών κατά 10% την περασμένη χρονιά. Η σημερινή εικόνα του Νοσοκομείου αδικεί τις σπουδαίες υπηρεσίες υγείας που παρέχει εδώ και χρόνια.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση συνεχίζει την τακτική των πυροσβεστικών παρεμβάσεων. Δυόμιση χρόνια τώρα το Υπουργείο Υγείας αδυνατεί να χαράξει ρεαλιστική πολιτική και αρκείται σε φαραωνικές εξαγγελίες και άκαιρες θριαμβολογίες. Επειδή με αναιμικούς προϋπολογισμούς, ειδικά τα μεγάλα νοσοκομεία, είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές τους υποχρεώσεις και παραμένουν όρθια χάρη στην αυταπάρνηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ο κ. Μπαργιώτας ρωτά, αν θα υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση του ΠΓΝΛ, δεδομένης της υποχρηματοδότησης των τελευταίων ετών, αλλά και της μικρότερης χρηματοδότησης σε σχέση με τους προϋπολογισμούς των άλλων Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων της Περιφέρειας και ζητά να κατατεθούν για τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Περιφέρειας: Α) Οι προϋπολογισμοί και η εκτέλεσή τους μεταξύ 2012-2017, Β) Οι έκτακτες χρηματοδοτήσεις, καθώς και οι λοιπές πηγές χρηματοδότησης μεταξύ 2012-2017.

2 σχόλια:

  1. 5% απο τα φακελακια να εβαζαν υπερ ΠΠΓΝΛ θα ηταν ολα μια χαρα. Ειναι μαγαζι γωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό συνάδελφε: μόνο που αυτό δεν μπορεί να γίνει φανερά, γιατί η υγεία πρέπει να είναι δωρεάν σε αυτήν την (αριστερόστροφη) χώρα!

      Διαγραφή