Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Αλλάζουν οι σχέσεις φαρμακευτικών -γιατρών! Τι προανήγγειλε ο Γ.Γ. του υπ. Υγείας

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Αλλαγές στις σχέσεις φαρμακευτικών εταιρειών και επαγγελματιών υγείας προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ριζικές αλλαγές στις προωθητικές ενέργειες των φαρμακευτικών εταιρειών που σχετίζονται με γιατρούς, Συλλόγους αλλά και άλλους επαγγελματίες υγείαςαναμένεται να κάνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Κάτι που άλλωστε προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείο Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος μιλώντας στο Συνέδριο «Νοσοκομείο και Νοσοκομειακό Φάρμακο».

Ο κ.Γιαννόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Θα αναθεωρηθούν όλες οι προωθητικές ενέργειες των φαρμακευτικών εταιρειών και η σχέση τους με τους επαγγελματίες υγείας».

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καιρό τώρα σχεδιάζει αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής ειδικά των ιατρικών συνεδριών, ώστε να υπάρχει διαφάνεια στις σχέσεις φαρμακευτικών εταιρειών και επαγγελματιών υγείας, όπως αναφέρουν πηγές του HealthReport.gr.
Άλλωστε το νέο μνημόνιο προβλέπει την κατάργηση των εγκρίσεων των ιατρικών συνεδρίων από τον ΕΟΦ.

Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο HealthReport.gr ότι το υπουργείο Υγείας σκέφτεται να αλλάξει την αρμοδιότητα από τον ΕΟΦ και να τη μεταφέρει στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), το οποίο θα πρέπει και να αναλάβει και τις εγκρίσεις.

Το HealthReport.gr μάλιστα είχε αποκαλύψει πρόσφατα ότι θα αλλάξει η αρμοδιότητα των ιατρικών συνεδρίων. Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: “Έρχονται νέοι κανόνες για τα ιατρικά συνέδρια! Τι θα αλλάξει»


Πάντως στο πλαίσιο των αλλαγών δεν αποκλείεται να υπάρξουν και τροποποιήσεις στις ημέρες υποχρεωτικής διεξαγωγής των συνεδρίων, προκειμένου να παρίστανται όλοι οι γιατροί αλλά και για να μη συνδυάζονται τα συνέδρια με Σαββατοκύριακα.

2 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡ ΦΥΛΑΚΙΣΗ, ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕ ΜΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ ΑΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Ή ΟΧΙ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΑ WEBINARS. AΛΛΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ (ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΚΕΣΥ - ΤΙ ΔΙΑΛΟ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΘΑ ΒΑΛΩ??) ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗ ΖΗΛΕΨΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΤΟΡΓΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΝΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι πειραζει τα ......ορνια του ΥΠΥΓ ο συνδυασμος Συνεδριων με ΣαββατοΚυριακα? Μα τι κομπλεξικα και αχρηστα......τετραποδα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή