Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Εξαφάνιση του αρχείου ενός ολόκληρου ταμείου και ασφαλιστικές εισφορές σε 'μπακαλόχαρτα'Το 2013 εξαφανίστηκε όλο το αρχείο πληρωμής εισφορών στο ΤΣΑΥ, κατήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, ενώ αποκάλυψε ότι υπήρχαν και χορηγήσεις συντάξεων με χειρόγραφη βεβαίωση του εργοδότη, ότι πλήρωσε τις ασφαλιστικές του εισφορές

Στέλιος Παπαπέτρου - news247.gr

Σε εντυπωσιακές αποκαλύψεις προέβη στην βουλή ο υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης για την πορεία λειτουργίας του ΕΦΚΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ύστερα από ελέγχους που διενήργησε το υπουργείο, διαπιστώθηκε ότι «Το αρχείο καταβολής ασφαλιστικών εισφορών του ταμείου ιατρών - υγειονομικών (ΤΣΑΥ) του έτους 2013 εξαφανίστηκε – σβήστηκε».

Επίσης, αναφερόμενος σε χαρακτηριστικές περιπτώσεις κακοδιοίκησης είπε ότι στο ΤΣΑΥ σε αρκετές περιπτώσεις οι συντάξεις χορηγούνταν με χειρόγραφη βεβαίωση του εργοδότη πως πλήρωσε τις ασφαλιστικές του εισφορές.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης), απαντώντας σε ανάλογα ερωτήματα των βουλευτών της αντιπολίτευσης ανέφερε ότι σε πολλές περιπτώσεις το ταμείο υγειονομικών (ΤΣΑΥ) και το ταμείο των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) έστελναν λάθος στοιχεία για τους ασφαλισμένους τους.

Ο διοικητής του ΕΦΚΑ κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης, ανέφερε με τη σειρά του κραυγαλέες περιπτώσεις αδιαφάνειας στην απονομή συντάξεων ειδικά στο πρώην ταμείο ασφαλισμένων στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς στο οποίο όπως είπε σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν σβησμένα ή κατεστραμμένα αρχεία με αποτέλεσμα να είναι πρακτικά αδύνατη η έκδοση συντάξεων, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών.

2 σχόλια:

  1. Οι διοικήσεις του ταμείου μας που βρίσκονται? τι κάνουν στις διακοπές τους? πιστευω καλοπερνάνε στην υγειά μας,α ρε κοροιδα γιατροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ξεφτίλα του ελληνικού κράτους σε όλο το μεγαλείο της...από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις...βρωμιάρηδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή