Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΕΟΠΥΥ: Μέτρα κατά της ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων

Για το διάστημα που οι γιατροί βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότηταςΜία σειρά πρωτοβουλιών αναλαμβάνουν το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ, προκειμένου, για το διάστημα που οι γιατροί βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, να εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο. 

PROTOTHEMA

Με απόφαση που πήρε το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, θα ακολουθήσει άμεσα η έκδοση Υπουργικής Απόφασης για τη σύσταση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου, με επιπλέον αρμοδιότητες την έγκριση μετάβασης για νοσηλεία στο εξωτερικό, έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ευαίσθητη και κρίσιμη αυτή διαδικασία, χωρίς ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. 

Στο ίδιο πλαίσιο, συστήνονται Επιτροπές εξωσωματικής, Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους Ειδικών Θεραπειών, αλλά και οι Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές, ώστε να εξεταστούν όλα τα περιστατικά που αφορούν κατ' αντιστοιχία εξωσωματικές, φάρμακα υψηλού κόστους, αλλά και αναρρωτικές άδειες. 

Επίσης, το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ προχωρούν στην τοποθέτηση ελεγκτών ιατρών σε όλα τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, αλλά και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και τις ιδιωτικές κλινικές.

Παράλληλα, ο ΕΟΠΥΥ ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης προς τους ασφαλισμένους για να ενημερωθούν για τους συμβεβλημένους ιατρούς που μπορούν να επισκεφθούν. 

Έχει ήδη αποστείλει, δε, στους δημάρχους όλης της χώρας, κατάλογο με τους συμβεβλημένους ιατρούς του κάθε δήμου, προκειμένου να αναρτηθούν στα δημαρχεία όλης της χώρας και να ενημερώνονται άμεσα και έγκυρα οι ασφαλισμένοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου